29 maart 2014 : Orchies-Cambrai (48km) : 2de etappe naar Parijs

Vandaag stapten we onder een stralende zon de tweede etappe van onze tocht naar Parijs : van Orchies naar Cambrai. De tocht liep door het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut (Natuurpark Scarpe-Escaut).

We namen om 6h45 de trein in Cambrai naar Orchies (via Valenciennes) en begonnen de tocht iets na 8h.

Net buiten Orchies stapten we over een kasseistrook van de helleklassieker Paris-Roubaix. In het “Forêt de Marchiennes” hielden we een eerste stop in de Auberge de la Croix ou Pile . Daarna ging het via Warlaing naar Hornaing. De schreeuwlelijke elektriciteitscentrale van Hornaing konden we reeds van ver zien. We wandelden hier vorig jaar daags voor Paris-Roubaix het “Circuit des 3 clochers” (Hornaing 6 april 2013). We pauzeerden er eventjes (na 19 km) in de plaatselijke Bar/Tabac.

Via Escaudain, met zijn terril “Audiffret” en de vroegere cités van de kompels, liepen we verder naar Lourches tot bij het “canal de l’Escaut” dat we een 8-tal kilometers zouden volgen.

In Bouchain (na 31km) namen we een langere pauze. Op ons menu: baguette met Brie de Meaux. Daarna volgden we verder de gekanaliseerde Schelde en bereikten we Estrun. Op weg naar Thun-L’Evêque volgden we de langzaam omhoog lopende D61.

Boven, bij de watertoren, hadden we een mooi panorama en zagen we de drie torens van Cambrai (Ville des 3 clochers). Er bleven hier nog een 10-tal kilometer te stappen. We volgden verder de D61 via Eswars naar Ramillies en het kleine British Cemetery.

Via Escaudoeuvres kwamen we uiteindelijk opnieuw bij het treinstation van Cambrai. We slenterden nog eventjes door de straten van deze mooie stad en lieten ons onderdompelen in de sfeer van het plaatselijke carnaval.

We proefden nog van de “Bêtises de Cambrai” (een karamelsnoepje) en van de lekkere “Andouillette“.

Onze volgende etappe gaat van Cambrai naar Saint-Quentin.

Het parkoers op RouteYou : van Orchies naar Cambrai

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Foto’s Orchies-Cambrai 29 maart 2014

De fotoreportage van Patrick : Foto’s Patrick 29 maart 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.