1 maart 2014 : Waregem (32km)

Gaverbeektochten

De tocht startte vanuit het OC De Bilkhave, gelegen in de gelijknamige Waregemse woonwijk . We schreven ons in voor de tocht van 29 km. De parkoersmeester informeerde ons bij de start dat het parkoers op meerdere plaatsen werd aangepast vanwege de wateroverlast. Er was een rustpost in Markegem en we zouden daar 3 maal passeren.

Vanuit de startzaal ging het via Sint-Eloois-Vijve, Sint-Baafs-Vijve en Wakken naar Markegem, een deelgemeente van Dentergem. Markegem draagt de bijnaam “Uilegem” en voor de kerk staat een uilenbeeld van kunstenaar Peter Wattyn.
Vanuit Markegem konden we 2 lussen wandelen. De eerste lus bracht ons tot in Dentergem. Na deze lus namen we de tijd voor een kom soep en een broodje.

Tijdens de tweede lus wandelden we langs de Mandel en doorheen de Mandelvallei en het provinciaal domein “Baliekouter”. De wandelpaden lagen er heel drassig bij. Na de derde passage in Markegem begonnen we de terugweg naar Waregem. We volgden een tijdje het Andre Demedtswandelpad richting Sint-Baafs-Vijve, het geboortedorp van deze Vlaamse dichter-schrijver. Veel van zijn romans die hij schreef, speelden zich af in deze streek.

In het dorp aan de Leie stapten we voorbij de Sint Bavokerk en de vroegere pastorie gelegen langs een oude Leiearm. Hier is het Andre Demedtshuis gevestigd. We staken opnieuw de Leie over en kwamen zo een tweede keer in Sint-Eloois-Vijve. We dwaalden nog wat door een woonwijk en arriveerden na 32 km in de startzaal.

Foto’s : Waregem 1 maart 2014

Parkoers : Waregem 1 maart 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.