8 februari 2014 : Corroy-Le-Château (50km)

Marche des Abbayes

Organiserende club : Les Spartiates de Gembloux.

De tocht startte vanuit Corroy-Le-Château, een deelgemeente van Gembloux. We vertrokken omstreeks 7h30 vanuit de startzaal. De meeste wandelaars van de langere afstanden (42 of 50 km) waren reeds op pad. De regen viel met bakken uit de lucht en er stond een hevige wind. Deze had vrij spel in de open velden en we hadden geen enkele beschutting. Na bijna 9km bereikten we de eerste rustpost in Gentinnes.

We stapten daarna richting Court-Saint-Etienne. In La Roche (Tangissart) kregen we 2 pittige lussen doorheen de bossen met heel veel modderpaadjes geserveerd. Tijdens de eerste lus wandelden we voorbij de ruines van de abdij van Villers-la-Ville. De abdij kon men niet worden bezocht want deze was gesloten wegens storm. Na de 2de lus vatten we de terugweg aan via Mellery en Gentinnes naar Gembloux en terug naar Corroy-Le-Chateau. Jammer dat het mooie “Chateau” van Corroy niet langs het parkoers lag.

Toen we na de wandeling huiswaarts wilden vertrekken, stelden we vast dat we de auto hadden vastgereden in de …. modder. Na een uurtje wachten trok de pechverhelpingsdienst de wagen uit de modder.

Hier kun je de foto’s bekijken : Corroy-Le-Château 8 februari 2014

Het parkoers : Corroy-Le-Chateau 8 februari 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.