23 februari 2014 : Ieper (20km)

Nationale wandeldag 2014 – Ieper (20km)

Drie wandelclubs uit het Ieperse hadden zich geëngageerd om het West-Vlaamse luik van de Nationale wandeldag te organiseren. Er werd gestart vanuit het Stedelijk sportcentrum in Ieper. De tocht liet de wandelaars kennis maken met Ieper en de frontstreek omheen de stad en met de talloze begraafplaatsen en monumenten die herinneren aan de “Grooten Oorlog”.

Ik was met de trein naar Ieper gespoord en schreef me in voor het parkoers van 20km. Het was heel druk in en rond de startlocatie. Iets voor 12 uur begon ik aan de tocht. In het eerste deel  passeerde ik de Rijselpoort en liep over de vestingen naar de Menenpoort. Daarna stapte ik voorbij de Lakenhallen en de Sint-Maartenskathedraal. In CC “het Perron” was er een eerste rustpost. Via de vaart Komen-Ieper en de weg naar Boezinge kwam ik bij de kanaalsite John Mc Crae. Hier schreef John Mc Crae het bekende gedicht “in Flanders Fields”. Via het kanaal Ieper-Ijzer stapte ik terug naar Ieper en wat later naar Sin-Jan.

Hier nam ik de tijd om even te pauzeren. De tocht ging nu in een wijde boog rond de stad naar Zillebeke. Onderweg passeerde ik nog de Franse militaire begraafplaats “Saint-Charles de Potyze” gelegen tussen Zonnebeke en Ieper. In Zillebeke was de laatste rustpost en langs de boorden van Zillebekevijver keerde ik terug naar het sportcentrum. Er heerste een drukte van jewelste.

Mede door het mooie weer mochten de organisatoren iets meer dan 9000 wandelaars verwelkomen. Een dikke proficiat aan de organiserende clubs en de vele vrijwilligers.

Mijn fotoreportage : Ieper 23 februari 2014

Parkoers : Nationale wandeldag Ieper 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.