16 februari 2014 : Passendale (20km)

Warme Wijntocht

organisatie : Drevetrotters Zonnebeke (www.drevetrotters.be)

De tocht ging richting Zonnebeke.

Ik stapte eerst voorbij het Canadian Memorial. Deze gedenksite is een eerbetoon aan alle Canadezen die hier gevochten hebben tijdens de Slag bij Passendale in 1917.

Wat verder in Waterfields farm werden de wandelaars getrakteerd op een bekertje fruitsap of warme wijn. Op weg naar Zonnebeke konden we kiezen voor een “verhard” parkoers of voor een “natuurparkoers” via onverharde veldwegen. Ik koos voor de onverharde paadjes en zag wat verder het Tyne Cot Cimetry, de grootste militaire begraafplaats op het Europese vasteland.

Na een 6-tal kilometer was de eerste rustpost in het OC ’t Zonnerad in Zonnebeke. Na de rust ging de wandeling richting het Polygoonbos. Via de Nonnebossenstraat wandelde ik terug naar de rustpost in Zonnebeke.

De terugtocht naar Passendale liep via het kasteel en het park van Zonnebeke. Hier is het Memorial Museum Passchendaele 1917 gehuisvest. Via de bedding van de vroegere spoorweg Ieper-Roeselare (spoorlijn 64) stapte ik terug naar Passendale. Deze spoorlijn was strategisch heel belangrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog en was een verbinding met het front. Het traject tussen Zonnebeke en de grote weg naar Passendale is bekend als “The Road to Passchendaele“.

Op de Keerselaarshoek kan men nog resten zien van deze spoorlijn. Wat later bereikte ik de startzaal in Passendale.

Mijn foto’s : Passendale 16 februari 2014

Het parkoers : Passendale 16 februari 2014


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.