15 februari 2014 : Lauwe (Euraudax) (50km)

organisatie : Euraudax Kuurne-Ieper


Om 9 h startte de groep met een 60-tal wandelaars vanuit Lauwe. In de 1e lus wandelden we doorheen de Leie-vallei. We stapten eerst naar het grensstadje Menen. Na 8 km hadden we er een wagenrust en stapten dan verder naar Halluin in Frankrijk. Daarna begonnen we de terugweg en na 17 km was er een rust in het cafetaria van het OC De Steiger in Menen. Via Rekkem wandelden we opnieuw naar Lauwe. In Rekkem zagen we nog duidelijk de gevolgen van de storm die er enkele weken geleden voorbij raasde.

Er was een pauze van 45 minuten voorzien om de spaghetti of ander proviand te verorberen en we vertrokken daarna met een groep van 45 wandelaars voor de 2 de lus van 25 km. Tijdens deze lus verkenden we vooral Rekkem en de smokkelpaadjes in het grensgebied tussen België en Frankrijk. We hadden eerst een wagenrust aan de sporthal in Rekkem en daarna een rust in café Louis op het gehucht Paradijs. Daarna stapten we terug naar de startplaats in Lauwe, die we na 10 uur stappen bereikten. We bedankten de dienstdoende baankapiteins Didier en Lionel. Monique, die normaal de tocht zou leiden moest noodgedwongen forfait geven na een operatie.

De organisatie huldigde nog een 3-tal wandelaars (Rudy, Marc en Dirk) voor het behalen van een Euraudax-schelp.

Hier kan men mijn foto’s bekijken : Lauwe 15 februari 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “15 februari 2014 : Lauwe (Euraudax) (50km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.