1 februari 2014 : Gits (19km)

Blasiustocht

We vertrokken vanuit de ruime sporthal van het Dominiek Savio Instituut in Gits op de wijk Onledemolen.

Het goot water bij de start en we schuilden onder de paraplu om niet meteen kletsnat te worden. We stapten voorbij de Grijspeerdmolen en via verharde wegen bereikten we het centrum van Gits, waar een rustpost voorzien was. We vervolgden meteen onze weg en de tocht ging nu naar Hooglede. Via de Gitse voetweg, een mooie onverharde veldweg, stapten we van het laaggelegen Gits naar Hooglede, gelegen op een heuvelrug.

Ondertussen was het opgehouden met regenen en konden we onze paraplu voor de rest van de wandeling opbergen. Boven op de heuvel hadden we een prachtig uitzicht en zagen we de kerktorens van Torhout en Kortemark. We passeerden de watertoren en bereikten de rustpost in Hooglede. Van hieruit wandelden we opnieuw naar het centrum van Gits.

Onderweg stapten we voorbij het Duitse militaire kerkhof, waar meer dan 8000 gesneuvelde Duitse soldaten uit de eerste wereldoorlog begraven liggen. Van hier hadden we een mooi uitzicht op de stad Roeselare. We daalden de heuvel verder af en kwamen bij de drukke ringweg rond de stad. Via een prachtige holle weg (Gitsbergstraat), in de volksmond “Lege strate“, bereikten we de Gitsberg en daalden over de kasseiweg af naar de rustpost in Gits.

Het laatste deel van de tocht liet ons kennis maken met de wijk Onledemolen en bracht ons tot bij de Huwynsbossen op de Heihoek in Lichtervelde. Aan de rand van het bos stuurde de parkoersmeester ons echter in de richting van de startzaal. We vonden het jammer dat de tocht niet doorheen het natuurgebied trok. In de sporthal trakteerde de wandelclub alle wandelaars op pannenkoeken.

Mijn fotoreportage : Gits 1 februari 2014

Het parkoers : Gits 1 februari 2014


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.