8 december 2013 : Oostduinkerke (10km)

De Hoge Blekkertocht

organisatie : de wandelclub de Duintrappers Westende

De feestzaal De Witte Burg in Oostduinkerke was de startzaal. We stapten voorbij de Sint-Niklaaskerk en bereikten weldra het natuurgebied de Doornpanne. Wat later bereikten we de Hoge Blekker , met zijn 33 meter de hoogste duin van onze kust. In Koksijde was er een rustpost. Daarna liepen we doorheen de villawijken van Koksijde tot we bij het strand kwamen. We liepen over het strand opnieuw richting Oostduinkerke. De Sinterklaasstorm en het springtij van de voorbije week hadden zichtbaar heel wat schade veroorzaakt aan de duinen. Via een mooie villawijk kwamen we uiteindelijk bij het natuurgebied en het duinenreservaat de Witte Burg. De finale van de tocht was de steile klim van deze 21m hoge duintop.

Hier kun je mijn fotoreportage bekijken : Oostduinkerke 8 december2013

Het parkoers : Oostduinkerke 8 december 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.