22 december 2013 : Kemmel (16km)

Kersttocht

organiserende club : Heuvellandstappers : http://www.heuvellandstappers.be/

De wandelaars hadden de mogelijkheid om 3 lussen te stappen vanuit OC De Gaper in Kemmel.

Ikzelf koos voor de 3de lus (9km) en de 2de lus (7km). Beide lussen liepen in zuidelijke richting.


Ik stapte eerst de 3e wandellus. Deze ging eerst een eindje door het provinciedomein Kemmelberg en langs de flanken van de Monteberg.. De veldwegen waren drassig en modderig, maar het Heuvelland is een waar wandelparadijs. Uiteindelijk ging het richting Nieuwkerke en Wulvergem. Op de terugweg naar Kemmel kreeg ik een regenvlaag over mij heen. Ik passeerde nog een soldatenkerkhof (Packhorse Farm Shrine Cemetery) en via het Warandepark bereikte ik het marktplein, de Dries in Kemmel.

De tweede lus liep  in dezelfde richting en ik kruiste af en toe het parkoers van de 3e lus. Op het einde werd er nog een mooi ommetje gemaakt door het Warandepark. In het park staat het kasteel, waar nu het gemeentehuis van Heuvelland is gehuisvest. Uiteindelijk arriveerde ik opnieuw op het gezellige marktpleintje van Kemmel : de Dries. Hier staat een oude kiosk en het beeldje het “Kemmels Gapertje”, dat in deze kerstperiode als kerstman is verkleed.

Het parkoers : Kemmel 22 december 2013

Mijn fotoreportage : Kemmel 22 december 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.