21 december 2013 : Breda (40km)

Organisatie : Wandel Sport Vereniging WIEGO ( www.wiego.nl)

42ste Winterserie (2013-2014)

De startplaats van de tocht was in Ginneken, een wijk in het zuiden van Breda. Bij onze aankomst was het zeer druk in de wat krappe startlocatie. We begonnen iets na 9 uur en stapten meteen het ” Mastbos” binnen, een grote groene long ten zuiden van Breda en één van de oudste bossen van Nederland. De grove dennen van het bos werden vroeger gebruikt om scheepsmasten van te maken en werden dan ook “mastbomen” genoemd.

Na een tijdje kwamen we bij de “Galderse Meren”, een recreatiegebied voor watersport. Deze waterplassen ontstonden door zandwinning en werden genoemd naar het nabijgelegen dorp “Galder”. De “Krabbebossen” was het volgende natuurgebied op onze tocht. We bereikten het dorpje Effen en we volgden daarna een poosje de “Aa of Weerijs”.

Ongeveer halverwege de tocht was er een rustpost in de kantine van de atletiekvereniging SPRINT, blijkbaar de grootste atletiekvereniging van Nederland. Daarna wandelden we opnieuw het Mastbos binnen en wat later maakten we kennis met de “Galderse heide”. De wandelclub trakteerde ons onderweg op een bouillon en na 27km bereikten we het dorpje Galder. In het café “Knooppunt Galder” namen we een wat langere rust en dronken een Westmalle.

Daarna volgden we stroomafwaarts het riviertje Mark, dat hier Bovenmark wordt genoemd tot we uiteindelijk de rand van Ulvenhout bereikten. Via het natuurgebied “Blauwe Kamer” en opnieuw het Mastbos liepen we terug naar de startplaats in Ginneken.

Het was een mooie tocht met heel veel onverharde paden,natuur en bos.

Na de wandeling gingen we nog iets drinken in het Belgisch Biercafé Moeke en in het café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt.

Mijn fotoreportage kun je hier bekijken : Breda 21 december 2013

Het parkoers : Parkoers Breda 21 december 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.