30 november 2013 : Lierde-Gontrode (GR-Stationsstapper) (40km)

We namen de trein vanuit Gontrode tot Lierde en stapten vandaar terug via de GR-paden terug naar Gontrode. We volgden eerst de streek GR-Vlaamse Ardennen en daarna de GR122 (Scheldeland : Hulst-Doornik).
Het eerste traject ging van Lierde tot Munkzwalm (Stationsstapper 3) : via Michelbeke, Sint-Goriks-Oudenhove en Roborst.
Vanuit Munkzwalm stapten we via Sint-Maria-Latem, Dikkelvenne, Baaigem, Munte en Moortsele terug naar Gontrode (Stationsstapper 2).

We stapten in het eerste deel doorheen de Vlaamse Ardennen en de mooie zwalmvallei met haar watermolens. Het landschap is hier erg gevarieerd en weidse panorama’s wisselen af met bossen en riviervalleitjes. De paadjes lagen er erg beslijkt bij. In de Ijzerkotmolen (langs de Zwalm tussen Munkzwalm en Sint-Maria-Latem) hielden we een wat langere stop.

In het tweede deel van de tocht wandelden we in het overgangsgebied tussen het vlakke Scheldelandschap en de Vlaamse Ardennen. Van Sint-Maria-Latem tot Dikkelvenne maakten we kennis met de brede riviervallei van de Schelde en stapten we langs een oude Schelde-arm.
In Munte pauzeerden we nog een laatste maal in de afspanning “Oud Munte”. Het werd ondertussen stilaan donker. Daarna stapten we verder door het land van Rhode. Via Moortsele kwamen we uiteindelijk opnieuw in Gontrode.

Parkoers : ParkoersLierdeGontrode 30 november 2013

Hier kun je mijn foto’s bekijken : Foto’s Lierde-Gontrode

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.