3 november 2013 : Zillebeke (16km)

Curieuze wandeling

Wandeling ten zuiden van Ieper : Hill 60 en PalingbeekZillebekevijver en Verdronken Weide.

Ik was samen met Patrick naar Zillebeke gereden voor een wandeltocht georganiseerd door de Curieusstappers Westhoek.
We dronken eerst een koffie, praatten wat met enkele bekenden en schreven ons in voor de omloop van 19km. Het parkoers bestond uit 2 lussen vanuit de startzaal OC ’t Riet : een grote lus van 13km met rust in het bezoekerscentrum van de Palingbeek en een lus van een 6-tal kilometer rond Zillebeke-vijver en de Verdronken Weide.

We zouden eerst de lus naar de Palingbeek stappen en daarna de kleinere lus. Er stond een stevige wind en het voelde ook heel wat kouder aan dan de dag voordien. Bovendien had de weerman regenbuien voorspeld. Gelukkig regende het nog niet toen we aan de tocht begonnen.
We stapten voorbij de Sint-Katharinakerk, verlieten de dorpskom van het rustige dorpje en via de Zandvoordestraat ging het gestaag bergop tot op een hoogte van een 60-tal meter tot bij een monument ter herdenking van de slag om Mount Sorrel in 1916 door Canadese troepen. Bij het monument wapperde de nationale vlag van Canada. Aan onze linkerkant lag Hill 62.

Kerkje van Zillebeke
Kerkje van Zillebeke
monument Mount Sorrel
monument Mount Sorrel
Hill 62
Hill 62
Wat later stapten we door een drassige weide en bereikten we de Gasthuisbossen. Een mooie, modderige dreef doorheen het bos bracht ons tot bij het gehucht Zwarteleen en wat later kwamen we bij Hill 60.
Gasthuisbossen
Gasthuisbossen

Ondertussen moesten we de paraplu’s bovenhalen want het was beginnen regenen. We stapten opnieuw het bos in en passeerden de Caterpillar Crater, een enorme mijnenkrater uit de mijnenslag van juni 1917. Toen Patrick besefte dat hij zijn GSM kwijt was, keerden we op onze stappen terug in de hoop het toestel terug te vinden.

Hill 60
Hill 60
mijnenkrater Caterpillar nabij Hill 60
mijnenkrater Caterpillar nabij Hill 60

Toen ik met mijn GSM het nummer van Patrick opbelde, kreeg ik een mevrouw aan de lijn die het toestel had gevonden. Ze beloofde de GSM in de startzaal af te leveren.
Wij besloten om helemaal terug te lopen naar Zillebeke. Toen we daar aankwamen namen we eerst een korte pauze in het plaatselijke café.
Daarna stapten we nog de lus rond de vijver en de Verdronken Weide. Er stond uiteindelijk 16km op onze teller. Patrick haalde zijn GSM af bij de inschrijvingstafel. De eerlijke vinder was ondertussen vertrokken.

Langs deze weg willen we de mevrouw alsnog bedanken.

Zillebekevijver
Zillebekevijver
de Torens van Ieper
de Torens van Ieper
de Verdronken weide
de Verdronken weide

Klik hier voor de foto’s : Zillebeke 3 november 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “3 november 2013 : Zillebeke (16km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.