26 oktober 2013 : Beveren-Leie (23 km)

Zavelputtochten

organisatie : Mirakelstappers (Waregem)

De wandelclub uit Waregem organiseerde reeds voor de 11e keer de Zavelputtochten. Er werd gestart vanuit het OC ’t Klokuis in Beveren-Leie, een deelgemeente van Waregem.

We schreven ons in voor de tocht van 23km. De parkoersverantwoordelijke liet ons richting Deerlijk stappen. We bereikten de rustpost in Deerlijk via het gehucht Nieuwenhove. De controlepost was in een schooltje in Deerlijk en na de eerste passage wandelden we doorheen het centrum van de gemeente. We stapten voorbij het geboortehuis van dichter René De Clercq, de kapel OLV ter Ruste en door het park van het Gaverkasteel.  De tocht ging nu naar de Molenhoek, een gehucht gelegen tussen Deerlijk en Waregem.  Via een industriezone bereikten we de molen Ter Geest en Te Zande.

We stopten eventjes in het café “de Nieuwe Stuiver”. Ondertussen had Alain ons vervoegd en we stapten samen terug naar de controlepost in Deerlijk.

Op de terugweg naar Beveren-Leie werden we door de organisatoren nog getrakteerd op een glaasje Chimay “Cinq Cents”. Na het oversteken van de drukke Gentsesteenweg liepen we doorheen de fruitboomgaarden en ter hoogte van restaurant “”t Leckerke” stapten we naar de Leie. We passeerden de prachtige hoeve “Goed te Beaulieu”, die als monument is beschermd. Uiteindelijk kwamen we bij de Zavelput, een natuurgebied rondom een waterplas die ontstond door zandwinning.
Wat later bereikten we de startzaal.

Hier kun je de foto’s bekijken: Beveren-Leie 26 oktober 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.