12 oktober 2013 : Eernegem (27km)

Natuurwandeling- wandelclub Koekelare

Zaterdag gingen we wandelen in Eernegem, het dorp van de kasseileggers. Het mooie sportcentrum van deze deelgemeente van Ichtegem was het vertrekpunt van de tocht. Het was nevelig en frisjes toen we iets voor 9 uur  de tocht aanvatten. De aangename temperaturen van het zonnige nazomerweertje van de voorbije weken maken stilaan plaats voor het killere herfstweer.

Het werd een aangename tocht doorheen Eernegem met veel onverharde paden, kerkwegels en met mooie, lange,  kaarsrechte “dreven” in de omgeving van het kasteel “Rosendahl” en de Moerdijkstraat. Hier kan men het Rozendaalpad volgen.


De veldwegels lagen bezaaid met eikels, beukennoten en afgewaaide takken. In de graskanten van de landwegen groeiden de paddenstoelen weelderig. We merkten ook op dat de groene bladeren van de bomen en struiken verkleuren. Al deze elementen deden ons beseffen dat de zomer nu wel definitief voorbij is.

We liepen ook over de vroegere spoorlijn Oostende-Torhout, bij wandelaars en fietsers gekend als “Groene 62”, en rond de “stationsput”.  Het zoete water uit deze put werd vroeger gebruikt om de stoomlocomotieven van water te voorzien. De stationsput doet nu dienst als visvijver en recreatieoord. In de omgeving van de vijver merkten we ook heel wat borden op met daarop gedichten : dit is de poëzietuin van Eernegem.

Langs de Groene 62, in de buurt van het vroegere station liepen we ook voorbij de “kasseienvreters”.
Op 12 kasseien zijn de hoofden afgebeeld van Vlaamse renners die ooit de Ronde van Vlaanderen wonnen.

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Eernegem : 12 oktober 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.