29 september 2013: Lo (22km)

Wandelhappening “West-Vlaanderen wandelt”

De Provinciale Bestuurskern West-Vlaanderen van wandelfederatie Aktivia organiseerde afgelopen zondag de wandelhappening “West-Vlaanderen wandelt”. Startplaats was het kleine polderstadje Lo, gelegen “Bachten de Kupe”.

De wandelaars konden zich voor diverse omlopen inschrijven in het bezoekerscentrum van de koekjesfabrikant Jules Destrooper. Ikzelf koos voor de omloop van 22km.
Het werd een mooie zwerftocht doorheen het weidse, vlakke land van de Ijzervallei. We stapten eerst naar Reninge, waar we de vroegere militaire begraafplaats passeerden en dan naar Elzendamme. De parkoersverantwoordelijke had  dankbaar gebruik gemaakt van het wandelnetwerk Ijzervallei.

In Elzendamme, een gehucht van Oostvleteren, staken we via een voetgangersbrug de Ijzer over en volgden deze stroomafwaarts richting Fintele, waar de Lovaart en de Ijzer samenvloeien. Vanuit Fintele stapten we daarna langs de Lovaart richting Pollinkhove, tot we uiteindelijk opnieuw Lo bereikten.

We passeerden nog de Westpoort en de Caesarsboom. Volgens de legende zou Julius Caesar zijn paard aan de boom nog hebben vastgebonden.

Ik had genoten van de wandeling en de rust van het polderlandschap van de Ijzervallei.
Na afloop konden de wandelaars in de tent nog proeven van allerlei lekkere streekproducten.
2760 wandelaars namen deel aan de wandelhappening.

De foto’s van de tocht : Lo 29 september 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.