28 september 2013 : Ardooie (30km)

Rhodesgoedtocht georganiseerd door de Gitse wandelclub “Voetje voor Voetje”.

De wandeltocht startte vanuit “De Tassche”, een gehucht van Ardooie gelegen op de grens met Roeselare. We dronken eerst een koffie in de startzaal en schreven ons in voor de langste afstand (30km). De zon brak stilaan door het wolkendek, en het zou opnieuw een mooie zonnige dag worden.


We trokken eerst naar het provinciedomein ” ’t Veld” in Ardooie. Onderweg was er eerst na een 7-tal kilometer een rustpost in de loods van een boerderij. We stapten onmiddellijk door en kwamen wat later voorbij de herberg “’t Veldkruis”. Na overleg met Roland, onze metgezel,  besloten we om hier even halt te houden.

Ondertussen waren we de gebouwen van het diepvriesgroentebedrijf “Ardo” gestapt. Dit bedrijf is hier opgetrokken midden de velden en de akkers, waarop volop groenten worden geteeld zoals wortelen, bloemkool, savooi, prei enz.

Uiteindelijk stapten we doorheen het mooie natuurgebied “’t Veld” en via enkel onverharde veldwegen kwamen we opnieuw aan bij de rustpost op de boerderij.

Na de 2de stempel trokken we nu verder naar Kachtem, maar verkenden eerst uitgebreid de Emelgemse wijk “Tinnenpot”.
In Kachtem was er een derde rustpost en van hieruit restten er nog een 8-tal kilometer te stappen.
Nu wandelden we doorheen het natuurgebied het “Rhodesgoed” en rusten even uit op het zonnige terras van de cafetaria. Daarna vervolgden we onze tocht over de graspaden en langs de oevers van de Rhodesbeek en liepen zo stilaan terug naar de startplaats op de wijk “De Tassche”.

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Ardooie 28 september 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.