15 augustus 2013 : Wevelgem (29km)

Organisatie : 7mijl-stappers uit Moorsele.

We startten van de wijk “de Posthoorn”, gelegen tussen Wevelgem en Menen. Het eerste deel stapten we via het onverharde jaagpad langs de Leie richting Wevelgem. We liepen over een privéterrein en voorbij de plaats waar in 1944 een Halifax neerstortte en 3 bemanningsleden stierven.

We passeerden eveneens de mooie, omwalde historische hoeve met prachtige poort “Kloosterhof”. Dit is het vroegere neerhof van de Guldenbergabdij.


Na goed 4km was er een rustpost in de Porseleinhallen. Daarna stapten we terug naar de startzaal. Het tweede gedeelte van de tocht ging nu in de richting van Menen. We liepen opnieuw via de boorden van de “golden river” en stapten door het “diefhondbos”.

Nu was er een stempelcontrole op de wijk de Barakken. Deze wijk ligt tussen de Leie en de Franse grens. Na de controle stapten we een lus via een stukje Frankrijk (Halluin) en het eiland, gevormd door de rechtrekking van de Leie. We passeerden eveneens de jachthaven.


Na de lus stapten we via het Brouwerspark en het Park ter Walle (oude vestingmuren) opnieuw richting startzaal.

Hier kun je fotorepotage bekijken : Wevelgem 15 augustus 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.