7 juli 2013 : Wandeling Hoge Kempen dag 2 (21km)

Op de tweede dag van onze tocht doorheen de Hoge Kempen gingen we van start vanaf de parking van de camping “Kikmolen” in Opgrimbie. Hier hadden we de dag voordien onze tocht beëindigd. Het was 8 uur in de morgen en op de camping was het nog heel rustig en stil, wat een enorm verschil was met de dag ervoor toen er in de namiddag op het terras van de cafetaria muziek werd gespeeld.

We verlieten de camping langs het achterpoortje en kwamen zo terug op het traject van de tocht.
We liepen in de richting van de vroegere Koninklijke villa Fridhem, waar koning Boudewijn en Koningin Fabiola vroeger vaak in het weekend verbleven. De villa kregen we echter niet te zien, blijkbaar ligt deze goed verscholen in de bossen. De natuur was hier prachtig en het was er zeer rustig. De stilte werd enkel verstoord door vinken die er hun deuntje floten.

Wat later stapten we door de vallei van de Ziepbeek, een moerassig gebied en doorheen het Pietersheimbos. In dit bos moest er eerst worden geklommen en daarna terug worden afgedaald. Het was er niet vlak. Hier hadden we 10km afgelegd en Patrick stapte hier voorbij zijn 20.000ste wandelkilometer. Proficiat.

Ook hier in het bos, zoals in de andere bossen van de Hoge Kempen staan veel naaldbomen. Het hout van deze bomen gebruikte men vroeger in de steenkoolmijnen als stuthout.
Via de Gellikerheide bereikten we het punt waar we de dag voordien onze trektocht waren gestart.
De tweedaagse tocht door het Nationale Park had ons ten zeerste bekoord. We trokken door bossen en heide en hadden genoten van het mooie weer.

Meer informatie over het Nationale Park Hoge Kempen : http://www.rlkm.be/nl/hoge-kempen

Hier kun je de fotoreportage bekijken : HogeKempen7juli2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.