28 juli 2013 : Montroeul-au-Bois (ADEPS) (21km)

De startplaats van de tocht was het kleine dorpje Montroeul-au-Bois, een deelgemeente van Frasnes-Lez-Anvaing, gelegen tussen Leuze en Tournai in de regio genaamd : “Le Tournaisis”. Dit is een prachtige en rustige streek. Het is er aangenaam wandelen in het golvende landschap tussen de uitgestrekte velden en akkers en men wordt er beloond met prachtige panorama’s.

We vertrokken vanuit Manege “Hill’s Arabians”, waar paarden van het ras “Arabische volbloed” worden gefokt.
We begonnen de tocht door de velden langs de rand van het “Bois de Petrieux”, gelegen op een heuvelkam. Na het beklimmen van de heuvel arriveerden we bij een  antennemast. Daarna daalden we af en zagen in het dal het kerkje van Maulde.

De tocht ging nu verder in de richting van het gehucht Froidmanteau. Via enkele prachtige veldwegen liepen we rondom het kasteel. Dit bleek goed verborgen tussen de bomen want we kregen het niet te zien.
Dit was het verste punt van de wandeling want nu ging het opnieuw richting Maulde en via een lange, prachtige veldwegel bereikten we het “Chateau de Maulde”.

In de verte zagen we op de hoogte het “Bois de Petrieux” liggen. Daarachter lag Montroeul-au-Bois.
Er moest dus opnieuw worden geklommen en we kwamen uiteindelijk bij het kerkje van Herquegies. Wat verder konden we genieten van een prachtig vergezicht. Daarna passeerden we de mooie “Chapelle de Wilbourg” en iets verder het kerkje van Montroeul-au-Bois, aan de rand van het bos.

Het was een prachtige wandeling door het rustgevende landschap van “Le Tournaisis”.
Na afloop kreeg ik mijn pin (Cocquelicot) voor 300 ADEPS-kilometers.

Hier kun je de foto’s bekijken : Montroeul-au-Bois 28 juli 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.