27 juli 2013 : Vrasene (22km)

We kozen voor een wandeling in het Waasland. De startplaats was Vrasene, een deelgemeente van Beveren. In deze streek, nabij de Antwerpse haven, hadden we nog niet gewandeld.
We stapten richting Nieuwkerken-Waas, dat deel uit maakt van Groot Sint-Niklaas.
De wandeltocht (3de Team Spirit-Tocht) werd door de mensen van de hondenschool HvARTS georganiseerd.
Onderweg passeerden we heel wat fruitboomgaarden (appels en peren). Dit verraste ons want het was ons onbekend dat het Waasland na Haspengouw de grootste concentratie van fruittelers heeft in ons land. De zanderige ondergrond is blijkbaar een goede voedingsbodem voor de fruitbomen.

Na de eerste controle (7km) hoorden we in de verte het gedonder en het onweer naderen. Toen de wind begon op te steken en de eerste druppels vielen, zochten we een schuilplaats. Deze vonden we net op tijd onder de veranda van een leegstaande woning.
Na een halfuurtje was het ergste noodweer voorbij en stapten we naar het centrum van Nieuwkerken. Daar vonden we in het café een beter schuiloord voor het onweer. We dronken er een koffie.

Alhoewel het onweer was voorspeld, waren we totaal niet voorbereid. We stapten in T-shirt en hadden noch regenvest, noch paraplu bij. Zodoende riskeerden we in korte tijd drijfnat te worden. Hoe hadden we ons zo kunnen laten verrassen ? Na een uurtje in het café gingen we opnieuw op pad richting 2de controle. Van daaruit bleven nog 7km te stappen naar het sportcentrum Braderic. in Vrasene.
We hadden uiteindelijk 22 km gestapt.

De fotoreportage : Vrasene 27 juli 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.