2 juni 2013 : Lissewege (Euraudax) (50km)

Euraudax-Torhout organiseerde vandaag voor de eerste maal vanuit Lissewege een tocht van 50km.
Voor we startten, kreeg ik van Willy mijn herdenkingspin voor mijn 2de Euraudax-schelp die ik vorig jaar in Merkem behaalde.

Hier kun je de foto’s bekijken : Lissewege 3 juni 2013

Kobe was de dienstdoende baankapitein, en hij leidde ons via het kanaal en Dudzele naar Koolskerke. Daar was er een eerste wagenrust na 10km.

Daarna ging het richting Brugge. We liepen via de vesten en de molens en verkenden een stukje van de stad.

Na 19km hadden we de grote rust en konden we onze boterham met boerenhesp oppeuzelen in café “de Kalvarieberg”. Daarna vervolgden we onze verkenning van de historische binnenstad. Kobe liet ons kennis maken met al het moois dat Brugge te bieden heeft.
Alle terrasjes zaten overvol met toeristen en het was er zeer druk. Iedereen genoot van het zonnetje en de prachtige stad.

Wat later bereikten we de “Ezelpoort” en de volgende wagenrust in het “Graaf Visartpark”.
We verlieten daarna stilaan Brugge, maar moesten nog even verplicht halt houden aan de Scheepsdalebrug, een kantelbrug over het kanaal Brugge-Oostende.

We volgden een tijdje het kanaal en liepen wat later door het vlakke land naar het polderdorpje Meetkerke. In “het Mortierken” hadden we een halfuurtje rust. Na Meetkerke volgde Zuienkerke en de laatste wagenrust.

We liepen nu terug naar Lissewege. De “spitsloze” kerktoren van Lissewege gebruikten we als richtpunt.


Na 10 uur stappen, bereikten we opnieuw het startpunt “St Amand” in Lissewege. Na afloop bedankten we het organiserende team: Willy, Roland, Dirk, Ronny, Dimitri en baankapitein Kobe voor de mooie tocht. We hadden genoten van de tocht, de zon, Brugge en de polders en het aangename gezelschap van onze medewandelaars.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.