20 mei 2013 : Dranouter (27km)

Wijngaardtocht

Start : Dranouter (Heuvelland)

organisatie : Heuvellandstappers

Na de start verkenden we eerst de Douvevallei tussen Dranouter en Nieuwkerke. Daarna volgde een eerste rust in het “wijngoed Monteberg”.
Na de rust tekende de parkoersmeester een prachtige lus doorheen de wijngaarden op de flanken van de Monteberg. Jammer van de nevelslierten die over het Heuvelland hingen en ons het uitzicht belemmerden.
Daarna trokken we via het provinciedomein Kemmelberg richting Loker. Van hieruit beklommen we de Baneberg en kwamen uiteindelijk bij de wijngaard “Entre-Deux-Monts”, de grootste wijngaard van de streek.
Via het Hellegat beklommen we de Rodeberg en kwamen voorbij de site “Kosmos”. Men is er bezig het volledige domein opnieuw in te richten. We daalden af naar Loker langsheen de Lourdesgrot.
Via het natuurgebied Douvevallei keerden we terug naar Dranouter. We gingen even piepen over de grens (de Douve vormt hier de grens met Frankrijk) en bij de “Tere Plekke”, langs de weg Loker-Bailleul, waren we terug op Belgische bodem. Via het natuurgebied “Eeuwenhout” wandelden we terug naar Dranouter.
De wandelclub uit Heuvelland heeft ons een zeer prachtige natuurtocht aangeboden in deze mooie streek.
Hier kun je mijn foto’s bekijken : Dranouter 20 mei 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.