18 mei 2013 : Masbourg (50km)

Vandaag werd in Masbourg de 4de tocht van de “Challenge des 5 Provinces” georganiseerd. “Les Marcheurs de la Masblette” (http://masblette.weebly.com/) stonden in voor de organisatie.

Masbourg ligt in het dal van de Masblette en is een deelgemeente van Nassogne. Het situeert zich in de provincie Luxemboug in de driehoek gevormd door de stadjes Rochefort,Marche en St-Hubert. Het ligt op de grens tussen de Ardennen en de Famenne.

De wandelaars konden kiezen uit diverse parkoers (6km/10km/20km/30km/40km/50km of zelfs 75km). Wijzelf kozen voor de omloop van 50km en startten iets na 7 uur.

De wandelclub uit Masbourg trakteerde ons op een prachtige natuurwandeling doorheen het mooie landschap en de bossen van Nassogne. Het was een pittige wandeling gekruid met veel klimmen en afdalen en mooie, modderige wandelpaadjes.

Het parkoers liep via de pittoreske dorpjes van Nassogne : Ambly, Charneux, Bande, Grune, Nassogne en Mormont. Op het einde van de tocht stapten we nog doorheen het openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel (www.fourneausaintmichel.be) gelegen langs de Masblette.

De wandelclub uit Masbourg verdient een pluim voor de mooie organisatie.

Na afloop brachten we nog een kort bezoek aan de atisanale brouwerij in Ambly (www.saintmonon.be) en proefden een Saint-Momon honing.

Hier kun je mijn foto’s bekijken : Masbourg 18 mei 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.