14 april 2013 : Moorsele (12km)

13de Stekseltocht

wandelclub : de 7 mijl-stappers.

De wandelclub uit Moorsele organiseert jaarlijks in de maand april de “Stekseltocht”. Het OC “De Stekke”, in het centrum van de gemeente, deed dienst als startzaal.

Ik koos voor het parkoers van 12 km. Na de start stuurde de parkoersmeester de wandelaars onmiddellijk over een prachtig wandelpad: het Groen Lint langs de meanderende Heulebeek.

Zo verliet ik stilaan de dorpskern van de Stekselgemeente. Via rustige en onverharde paden kwam ik wat later bij het militaire vliegveld van Moorsele, dat nu vooral gebruikt wordt voor parachutespringen. Ik volgde een graspad langs de rand van het vliegveld. Een vliegtuig had net een groep para’s gedropt. Links van mij zag ik de kerkjes van Ledegem en Rollegem-Kapelle.

Ik kwam uiteindelijk bij de wijk de “Barakken” en bij de rustpost “Wulfsdam” tussen Moorsele en Rollegem-Kapelle.
Na de rust liet de parkoersmeester ons kennismaken met het kleine “Wulfsdambos”. Via rustige wegen liepen we richting de wijk “Overheule” en kwamen we bij de Meerlandhoeve, waar we werden getrakteerd op een stuk fruit.

Uiteindelijk bereikte ik opnieuw de dorpskern en de Heulebeek.
Via het Groen Lint en het kasteel Grimaldi kwam ik terug bij het OC De Stekke.

Ik had genoten van een rustige tocht en van het prille lentezonnetje.
1796 wandelaars namen deel aan de tocht.

Hier kun je de foto’s bekijken : Moorsele 14 april 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.