13 april 2013 : Thulin (60km)

Marche du Printemps : Les Sans-Soucis Ghlin (60km)

Thulin, een deelgemeente van Hensies,  ligt in de provincie Hainaut halverwege tussen Mons en Valenciennes. De tocht leidde ons doorheen het mooie “Parc Naturel des Haut-Pays “.

Rond 6h30 vertrokken we vanuit de startzaal en stapten eerst een hele tijd over een aardeweg langs de spoorweg (Mons-Quiévrain) tot aan het station van Quiévrain.  Hier was de eerste rust in het café “Le Rail” rechtover het treinstation. We dronken er onze eerste koffie (in de startzaal was er geen koffie). 

In Petit-Baisieux was de volgende controle in het café “Chez Mariette”,  op de grens met Frankrijk. Daarna ging het richting Marchipont .

We volgden een poosje de landsgrens, tot we uiteindelijk toch Frankrijk binnen stapten. Eerst  liepen we door Sebourquiaux (met de mooie kapel  Ste Marie Madeleine) en wat later kwamen we uiteindelijk aan in Sebourg na bijna 17 km. Het was prachtig wandelen in de vallei van de Aunelle.

Vanuit Sebourg  trokken we opnieuw  richting België. Via Angreau bereikten we het Bois de Beaufort en de rotsformatie “le Caillou-qui-bique”. Hier in het bos bloeiden de bosanemoon en de wilde narcis rijkelijk.

 In het “Chalet du Garde” was de volgende controlepost maar we stapten onmiddellijk door en kwamen opnieuw in Frankrijk: in het dorpje Gussignies. We passeerden de brouwerij van Gussignies en proefden in het café-restaurant “Au Baron” (http://www.brasserieaubaron.com) de lekkere “Cuvée des Jonquilles”

Vanuit Bellignies ging het dan opnieuw naar Gussignies en het “Chalet du Garde” in Roisin. Hier in de streek werd vroeger tabak geteeld (Fleur de Roisin).

Het ging daarna door het “Bois d’Angre” naar Onnezies. De wandeling ging nu in noordelijke richting. Via Audregnies en de vroegere spoorlijn Dour-Roisin (nu RAVEL lijn 98A) kwamen we in Elouges, een deelgemeente van Dour.

Hier rustten we nog eens uit in het café “Le Blanc Minet”.  Via Hainin (laatste controle) stapten we terug naar de startplaats in Thulin.

We hadden genoten van een prachtige en gevarieerde tocht door het Parc Naturel des Haut-Pays. We danken de wandelclub uit Ghlin voor de mooie tocht en de goede organisatie.

Hier mijn foto’s: Thulin 13 april 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.