3 februari 2013 : Nieuwpoort (19km)

Geeraerttocht – WTC Nieuwpoort

De startplaats van deze wandeltocht was de “Vierboete” in de Arsenaalstraat in Nieuwpoort-Stad. Ik schreef er me in voor het parkoers van 19 km. De tocht is genoemd naar schipper Hendrik Geeraert die met de hulp van sluiswachter Karel Cogge in 1914 de streek tussen Nieuwpoort en Diksmuide onder water zette om zo de aanval van de Duitse vijand te stoppen.

Het eerste deel van de tocht ging richting Lombardsijde. We passeerden het sluizencomplex “de Ganzenpoot” en de gedenksteen van de “onderwaterzetting” (29 oktober 1914).

Wat verder liepen we over de Boterdijk en langs de drie windmolens en het zonnepanelenpark om daarna richting Lombardsijde-Dorp te stappen.

We wandelden daarna terug richting Nieuwpoort-Stad langs de jachthaven “Novus Portus” en het Koning Albert I-monument. Na 7 km stappen waren we terug in de startzaal.

Het tweede deel van de tocht bracht ons via enkele woonwijken tot Nieuwpoort-Bad. Vanuit de controle stapten we een lus door een mooie villawijk en keerden daarna terug via de zeedijk.

Het laatste stuk was 4km en bracht ons via het Prins Mauritspark (in de volksmond Keunepark)en de prachtige wandelpromenade langs de havengeul tot bij de Vismijn. We bereiken uiteindelijk terug de startzaal via de Kaai met zijn vele viswinkels en restaurants.

Hier kun je de fotoreportage bekijken :Nieuwpoort 3 februari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.