24 februari 2013 : Kortrijk (Nationale Wandeldag) (21km)

De wandelclubs “WSK Marke” en “Waterhoekstappers Heestert” organiseerden samen de Nationale Wandeldag voor de provincie West-Vlaanderen. De wandelaars konden starten vanuit het VTI in Kortrijk en hadden ruime keuze uit diverse omlopen.
De kleinste afstanden (5-7 of 11km) stapten naar het centrum van Kortrijk. De langere afstanden (tot 35km) daarentegen trokken richting Zwevegem.
Geïnteresseerden konden zelfs een GPS huren en een wandeling maken gecombineerd met een foto-zoektocht.

Jammer dat de weergoden de organisatoren niet goed gezind waren. In de vroege uurtjes was het immers beginnen sneeuwen en de sneeuw zou gedurende een groot deel van de dag blijven neerdwarrelen.

Aangezien ikzelf pas na de middag kon starten, koos ik voor de omloop van 21km. Via de boorden van het kanaal Kortrijk-Bossuit stapte ik richting Zwevegem.

Op de wijk “Kappaert” was er een 1e rustpost. Ik stapte meteen verder en via de wijk “Knokke” en opnieuw langs het kanaal bereikte ik de 2de rustpost in de Transfo, een electriciteitscentrale uit 1911 die ondertussen geklasseerd werd als industrieel erfgoed. Nu wordt de site gebruikt voor diverse doeleinden (toerisme, cultuur, feesten enz.).

Op de terugweg naar Kortrijk liep ik door het centrum van Zwevegem en voorbij de 2 Zwevegemse molens: de “Stenen Molen” en “Mortiers Molen”.

Niettegenstaande het winterweer kwamen toch 3230 wandelaars opdagen.
Ik feliciteer de organiserende wandelclubs en hun medewerkers voor de tocht en de prachtige organisatie.

Hier kun je de foto’s bekijken : Kortrijk 24 februari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.