2 februari 2013 : Olen (41km)

Doffenwandeling-organisatie WC Gedoviba

Olen ligt in de Antwerpse Kempen tussen Herentals en Geel. Het dorp is gemakkelijk te bereiken via de autoweg E313 (Antwerpen-Hasselt).

Iets na 7h30 startten we vanuit de feesttent op het veld van de voetbalclub Gedoviba in Onze-Lieve-Vrouw Olen. We schreven ons in voor het parkoers van 42 km en startten richting Olen-Centrum.
Na een halfuurtje bereikten we de brug over het Albertkanaal en een poosje later liepen we onder de autoweg E313. De 1 ste controle in het lokaal van IPA Zuiderkempen gelegen in het natuurgebied Teunenberg bereikten we na 9 km stappen.

Teunenberg was vroeger een militaire basis, maar is nu een prachtig natuurgebied. De parkoersmeester had hier een lus uitgepijld van 5km en liet ons uitgebreid kennis maken met dit mooie natuurdomein.

Daarna ging het opnieuw richting OLV-Olen. Onderweg passeerden we de “Buulmolen” en het sluizencomplex op het Albertkanaal.


Toen we de 3de controle bereikten in zaal ’t Dorp hadden we reeds 21km gestapt. Hier namen we de tijd om even te rusten en iets te drinken.
Daarna ging de tocht verder richting Geel. Via de Larumse Hei kwamen we bij het Kempisch Kanaal (Bocholt-Herentals). Via een houten noodbrug (Baileybrug) bereikten we de andere oever en wat later de 4 de rustpost in de kantine van de “Slijkvissers”.

Daarna wandelden we door het het natuurgebied “Mosselgoren” en werden daarna getrakteerd op een jenever door de organisatie van de “zotte 50 van Gheel“. We liepen uiteindelijk een tijdje langs de Kleine Nete en bereikten het pretpark “Bobbejaanland”. In café “de Nete” strekten we een laatste keer de benen.

Daarna volgden we opnieuw de Kleine Nete totdat we uiteindelijk het Olens Broek bereikten.

Via rustige wegen arriveerden we terug op het startpunt. In de feesttent proefden we nog van het lekkere streekbiertje “Odlo” en praatten nog wat na met Luc De Viking en zijn Deense vriendin Jette.

We hadden een prachtige tocht gemaakt.

Onze felicitaties voor de organiserende club.

Hier kun je de foto’s bekijken : Olen 2 februari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.