17 februari 2013 : Naast (Adeps) (20km)

organisatie : Run Bike Team Naastois

We hadden vandaag gekozen voor de Adeps-wandeling die startte vanuit Naast, een deelgemeente van de Waalse stad Soignies in de provincie Hainaut. We planden om op de terugweg nog een kleinere Adeps-wandeling te maken in Beloeil.

We reden naar Naast via Mons en onderweg hing er een dikke mist. Toen we om 9 uur vertrokken vanuit  de zaal “Cercle Saint-Martin” was de zichtbaarheid door de mist nog heel beperkt. We startten via enkele onverharde wegen en dreven die er modderig bijlagen.

Via het traject van de vroegere spoorlijn 144 (Soignies-Houdeng) kwamen we terug in de bebouwde kom van het dorpje en de tocht volgde nu verder het traject van het parkoers van de 15 km. Ondertussen brak de zon door de wolken en in geen tijd was de mist verdwenen. Het was aangenaam wandelen via voornamelijk verharde en rustige wegen. We passeerden enkele boerderijen en blaffende honden liepen ons achterna. Gelukkig bleven ze op een veilige afstand (blaffende honden bijten niet).

Uiteindelijk bereikten we de stadsrand van Soignies. De stad is bekend van de Belgische Blauwe Hardsteen (arduin) die er in de steengroeven werd ontgonnen. Langs de kant van de weg merkten we bordjes “Tour Saint-Vincent” op. Saint-Vincent is de stichter van de stad. Jaarlijks trekt er op pinkstermaandag door de stad een processie ter ere van deze patroonheilige.

Via de vroegere spoorweg 144 wandelden we terug naar de startzaal en wandelden nog voorbij de steengroeven van de firma Gralex.

We dronken nog iets en we reden daarna zoals gepland naar Beloeil voor een kleinere wandeling.

Hier kun je de foto’s bekijken : Naast 17 februari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.