10 februari 2013 : Meslin-L’Evêque (Adeps) ( 18km)

Adeps-wandeling in Meslin-L’Evêque (Ath) (Marche “Michel Grigolato”)

organisatie : “Les Tortues meslinoises”

Meslin-L’Evêque is een dorpje in de Waalse provincie Hainaut en een deelgemeente van het stadje Ath. De lokale jogging-club organiseerde er een Adeps-wandeling (Marche “Michel Grigolato”). We schreven ons in voor de omloop van 20 km (in werkelijkheid slechts 18 km).

Na de start vanuit de zaal “du Tchop”  liepen we het dorp uit en dwarsten de grote weg tussen Enghien en Ath. De tocht ging richting Attre, een deelgemeente van Brugelette. Onderweg wandelden we onder de TGV-spoorlijn Brussel-Lille. In Attre stapten we voorbij het prachtige kasteel.

Vanuit Attre ging het richting Mévergnies-lez-Lens, een andere deelgemeente van Brugelette. De Oostelijke Dender loopt door het dorpje en men kan er een mooie watermolen (Moulin Thully) bewonderen.

Via rustige wegen stapten we verder door het licht golvende landschap. Op dit tijdstip liggen de velden en akkers er nog kaal en onbewerkt bij. Wat later liepen we langs het Bois d’Hérimez (een militair domein??) en uiteindelijk in de richting van Gibecq, een andere deelgemeente van Ath.

Wat verder stapten we opnieuw onder de TGV-lijn door en liepen we terug naar de startplaats in Meslin-L’Evêque.

We hadden een rustige tocht gestapt over vooral verharde wegen. Het was een ideale wandeling om de vermoeidheid uit de kuiten te stappen na de toch wel zware tocht van de dag voordien in Clermont-sur- Berwinne.

In de startzaal proefden we nog van het lekkere streekbiertje “Moinette”, dat wordt gebrouwen door Brasserie Dupont in Tourpeswww.brasserie-dupont.com

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Meslin-L’Evêque 10 februari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.