5 januari 2013 : Heist (Euraudax) (25km)

Voor de eerste wandeling van het nieuwe jaar reden we naar de kust. Vanuit camping Vuurtoren in Heist vertrokken we voor een Euraudax-tocht van 25 km. Dirk was de baankapitein van dienst en Willy was verantwoordelijk voor de inschrijvingen. Bij aankomst begroetten we de vele bekenden en wensten iedereen een gelukkig en voorspoedig nieuw(wandel)jaar.
We waren hier reeds voor de 5de maal te gast en de voorbije jaren stapten we telkens 50 km. Dit jaar schreven we ons in voor de eerste lus van 25 km.

Om 9h stipt gingen we van start via de zeedijk van Heist en liepen door het Willemspark naar Duinbergen. In de straten van Heist waren we ondertussen de “visserskapel” gepasseerd. We stapten rond het Zegemeer in Knokke en via de Knokse Zeedijk bereikten we na bijna 9 km de eerste wagenrust aan het Vuurtorenplein.

Daarna trokken we doorheen de villawijken van Het Zoute en wat verder stuurde een wandelpad langs de kust ons in de richting van Het Zwin. Via wandelpaden doorheen de mooie natuur bereikten we de wijk Oosthoek, waar we een tweede wagenrust hadden.

Daarna wandelden we terug via de “Royal Zoute Golf Club” naar Knokke. We wandelden voorbij het stadhuis van Knokke en liepen via rustige wegen terug naar de startplaats in Heist. Na afloop aten we nog een kom soep met brood en namen afscheid van de andere wandelaars. Wat later vertrok de uitgedunde groep wandelaars voor de 2de lus van 25 km richting Zeebrugge.

Hier kun je enkele foto’s bekijken : Heist 5 januari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.