26 januari 2013 : Wevelgem (25km)

Eierkoekentocht- Guldenbergstappers.

Rond 8 uur begon het in Wevelgem te regenen op de bevroren grond en dit zorgde ervoor dat de wegen en de voetpaden meteen spiegelglad waren. Sommige wandelaars die reeds vertrokken waren, keerden op hun stappen terug naar de “Porseleinhallen”.
Ik had met Patrick afgesproken in de startzaal en na een kop koffie waagden we het erop. Het was moeilijk stappen en wij konden ons amper recht houden op de gladde ondergrond.

De tocht startte doorheen het Wevelgemse gemeentepark en via de sportvelden liepen we in de richting van de “vogelwijk”. Van hieruit liepen we naar de 1e rustpost op de wijk de “Wijnberg”. Onderweg passeerden we het “Deutscher Soldatenfriedhof“, gelegen in Menen op de grens met Wevelgem. Op deze militaire begraafplaats liggen bijna 48.000 gesneuvelde Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog begraven. Ondertussen was het beginnen sneeuwen en het dunne laagje sneeuw zorgde ervoor dat  we wat vlotter konden stappen.

Na de eerste controle wandelden we voorbij de gerestaureerde hoeve “Heerlijkheid van Marrem” en langs de oevers van het “Vijverhof”. Iets later passeerden we de “Vanbutselesmolen” (1848) en liepen verder in de richting van de wijk het “Mollegat”.

Op de terugweg naar de rustpost zagen we de “Koortskapel“. We bereikten via enkele woonwijken opnieuw de controlepost op de “Wijnberg”. De terugweg liep via een prachtige oude Leiearm en over het jaagpad langs de gekanaliseerde Leie.

Hier kun je de foto’s bekijken : Wevelgem 26 januari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.