13 januari 2013 : Zwevezele (25km)

Op zondag reden Patrick en ik richting Zwevezele, een deelgemeente van Wingene, waar de Godelievestappers uit Ruddervoorde vanuit het CC “De Wissel” hun nieuwjaarstocht inrichtten. Koning Winter had zijn intrede gedaan in het land en zorgde voor een winters, wit sneeuwtapijt.

Bij de inschrijving werden we getrakteerd op een boterlukke. Iets na 9 uur gingen we van start voor een tocht van 23 km.

We verlieten het dorpscentrum en werden eerst richting “Zeswege” gestuurd, een wijk gelegen tussen Zwevezele en Lichtervelde om wat later opnieuw richting Zwevezele te stappen. We liepen doorheen het kasteelpark. Het kasteel zelf werd afgebroken maar men vindt er nog het koetshuis (gebouwd rond 1816).

Na 5 km bereikten we de eerst controle en kregen we meteen ons tweede traktaat: Glühwein.

Nu stapten we richting Egem, een deelgemeente van Pittem, en genoten ondertussen van het prachtige winterse landschap. Voor we het dorp bereikten, passeerden we de 305 meter hoge zendmast (gebouwd in 1973) in de vliegveldstraat. Volgens Wikipedia zou dit de hoogste constructie zijn in België.

Het was enigszins verrassend om door de vliegveldstraat te lopen want van een vliegveld viel er immers niks te bespeuren. Daarvoor moeten we terug in de tijd naar het jaar 1939 toen hier een klein militair vliegveld werd aangelegd. Een poosje later bereikten we de dorpskom van Egem en de tweede controle.

Daarna stapten we opnieuw richting Zwevezele naar het gehucht “Hille”, gelegen langs de steenweg die Brugge met Kortrijk verbindt.

In de rustpost in “Hille” namen we de tijd om een boterham en een kom soep te eten. Er bleven daarna nog een 2-tal kilometer te stappen naar de startzaal.

1492 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de nieuwjaarstocht.

Hier kun je de foto’s bekijken : Zwevezele 13 januari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.