13 januari 2013 : Zwevezele (25km)

Op zondag reden Patrick en ik richting Zwevezele, een deelgemeente van Wingene, waar de Godelievestappers uit Ruddervoorde vanuit het CC “De Wissel” hun nieuwjaarstocht inrichtten. Koning Winter had zijn intrede gedaan in het land en de weergoden hadden gezorgd voor een winters, wit sneeuwtapijt.
Bij de inschrijving kregen we meteen een lekkere boterlukke cadeau. Iets na 9 uur gingen we van start voor 23km.

We verlieten het dorpscentrum en werden eerst richting “Zeswege” gestuurd, een wijk gelegen tussen Zwevezele en Lichtervelde om wat later opnieuw richting Zwevezele te stappen. We liepen doorheen het kasteelpark. Het kasteel zelf werd afgebroken maar men vindt er nog het koetshuis (gebouwd rond 1816).

Na 5km bereikten we de eerst controle en werden er getrakteerd op Glühwein.

Van hieruit ging het richting Egem, een deelgemeente van Pittem, en genoten ondertussen van het prachtige winterse landschap. Voor we het dorp bereikten, passeerden we de indrukwekkende 305m hoge zendmast (gebouwd in 1973) in de vliegveldstraat. Volgens Wikipedia is dit de hoogste constructie in België.

Het was enigszins verrassend om door de vliegveldstraat te lopen. Van een vliegveld valt hier immers niks te bespeuren, maar in 1939 werd hier echter een klein militair vliegveld aangelegd. Een poosje later bereikten we de dorpskom van Egem en de 2de controle.

Daarna stapten we opnieuw richting Zwevezele. De volgende controle was gelegen in het gehucht “Hille”, gelegen langs de steenweg die Brugge met Kortrijk verbindt. Maar vooraleer we de controle bereikten, besloten we het traject van een andere afstand te volgen. Dit  zou ons 2 wandelkilometers extra opleveren.

In de controle in “Hille” namen we even de tijd om een boterham en een kom soep te eten. Er bleven daarna nog een 2-tal kilometer te stappen naar de startzaal.

1492 wandelaars hebben zich ingeschreven voor deze tocht.

Hier kun je de foto’s bekijken : Zwevezele 13 januari 2013

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.