9 december 2012 : Loppem (23km)

 De wandeltocht startte vanuit de sporthal “de strooien hane” in Loppem. We doorkruisten een woonwijk en na het verlaten van de dorpskern liepen we in de richting van de autoweg  Kortrijk- Brugge, die we overstaken. Via een prachtige, lange, modderige dreef bereikten we het kasteel Nieuwburgh te Oostkamp.

Wat later kwamen we aan bij de eerste controle in het landhotel “t Roodhof”. Net als de andere gebouwen in deze omgeving is ook ’t Roodhof in de opmerkelijke ossebloedrode kleur gekaleid.

Daarna stapten we via het “oud Molenhof” in de Molendreef  terug in de richting van Loppem. We wandelden doorheen een woonwijk en liepen uiteindelijk via de Rolleweg naar de “Priorij van OLV van Betanië”.

In een zaaltje van de Priorij was de tweede rustpost ingericht. Ik nam hier de tijd om even te pauzeren en wat te eten en te drinken. Na de rust wandelden we doorheen een tunnel onder de autoweg Brussel-Oostende en maakten een mooie passage in het Tillegembos. Dit is het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen en gelegen op het grondgebied van Sint-Michiels-Brugge. We passeerden het prachtige, omwalde kasteel.

Na  het verlaten van het bos, stapten we opnieuw doorheen de tunnel onder de autoweg  en bereiken we de derde rustpost. Onderweg zagen we tussen de villa’s het “Lac van Loppem” liggen . Na de laatste rust liepen we doorheen het mooie kasteeldomein van Loppem.  Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog verbleven Koning Albert I en Koningin Elisabeth in dit kasteel, dat in die tijd dienst deed als hoofdkwartier van het Belgische leger.

We hadden genoten van een mooie en gevarieerde wandeltocht en na afloop proefden we nog van een “Zillegems leeuwbier”.

Hier kun je de foto’s bekijken : Loppem 9 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.