8 december 2012 : Frasnes-Lez-Anvaing (26km)

Deze week kozen we voor een tocht in het Parc naturel du Pays des Colinnes .(http://www.paysdescollines.be).

Deze regio is eigenlijk de natuurlijke voortzetting van de Vlaamse Ardennen en ligt in de provincie Hainaut in de driehoek Ronse-Tournai-Lessines en werd tot natuurpark verklaard in 1997.

We hadden een tocht (“un petit détour par Buissenal”) uitgekozen die we hadden ontdekt op de site van la Wallonie Picardewww.visitwapi.be. Het is eigenlijk een VTT-parkoers (voor mountainbike) maar kan uiteraard ook perfect worden bewandeld.

We vertrokken vanuit Frasnes-Lez-Anvaing. De wagen hadden we geparkeerd op de parking aan de sporthal. Volgens de brochure was het volledige parkoers 28 km lang, maar kon eventueel worden ingekort tot 22 km.

We stapten eerst richting Ellignies, een deelgemeente van Frasnes-Lez-Anvaing, en wat later mochten we via onverharde paadjes een eerste heuvel (Le Bourliquet) beklimmen.  Daarna vervolgden we onze tocht richting “Grandrieu”, en bewonderden onderweg de prachtige natuur en het golvende landschap, dat op sommige plaatsen met een wit sneeuwtapijt was bedekt.

Voor we het kruispunt “Beau Site” (op 4 km van Ronse) bereikten, moesten we ons doorheen een modderbrij ploeteren. We zakten tot aan onze enkels in de modder.

We stapten in de richting van Ellezelles en na een poosje bereikten we het Bois d’Hubermont en volgden we een  GR-pad. Na een poosje hadden we door dat we het juiste traject kwijt waren. We volgden verder de GR door het bos (Bois d’Antoing) en bereikten zo opnieuw het juiste parkoers bij “la Houssière”.

De tocht ging daarna verder door de bossen en wat later daalden we via een modderpad de heuvelkam af. In de verte zagen we reeds de dorpskern van Frasnes liggen. Na een 5-tal uren stappen bereikten we opnieuw ons vertrekpunt. We hadden genoten van de prachtige natuur en het mooie landschap van het rustige “Pays des Collines”.

Na de wandeling brachten we nog een bezoekje aan “la Brasserie Ellezelloise”.

Het parkoers: petit-detour-par-buissenal

hier kun je de fotoreportage bekijken : Frasnes-Lez-Anvaing 8 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.