22 december 2012 : Enghien (Euraudax) (25 km)

We vertrokken om 11h met een groep van 66 wandelaars vanuit het cafetaria van het watersportcentrum Nautisport in Enghien voor een euraudax-wandeling van 25km. Baankapitein André was verantwoordelijk voor de tocht en nam de leiding.

We startten in de regen door het mooie kasteelpark van Enghien. Door het vele regenwater lagen de paadjes er heel modderig bij. Wat later liepen we doorheen het golfterrein van Enghien. Via rustige wegen in een licht golvend landschap bereikten we na 6km de wagenrust onder de brug van de autoweg. Gelukkig konden we een 5-tal minuutjes in het droge pauzeren. Wat verder lag de TGV-lijn en een HST -denderde in sneltreinvaart voorbij.

Na de wagenrust wandelden we richting Rebecq. Daar was in de taverne “Moulin d’Arenberg”, gelegen aan de oever van de Zenne, een tweede rustpauze voorzien. We hadden ondertussen 13 km afgelegd. Daarna begonnen we aan de terugweg naar Enghien. In Petit-Enghien (of Lettelingen) was er opnieuw een rust in café “Carambol”. We stapten opnieuw door het park van Enghien en passeerden voorbij het kasteel en de mooie vijvers.

Baankapitein André had gezorgd voor een prachtige tocht.

Weliswaar liepen we 5 uur in de gietende regen en waren we op het eind allemaal kletsnat, toch was het voor mij een heel ontspannende ervaring. Het stappen door wind en regen was ideaal om het hoofd  helemaal leeg te maken na een drukke werkweek en alles in het juiste perspectief te plaatsen.
Met dank aan de wandelvrienden voor de leuke babbel.

Hier kun je de foto’s bekijken : Enghien 22 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.