16 december 2012 : Zingem (25km)

De Scheldestappers organiseerden zondag vanuit Zingem voor de 31 ste keer de Sint-Bavotocht.

Op weg naar Zingem viel de regen met bakken uit de lucht. In Zingem was het eventjes zoeken naar de startzaal en een vrije parkeerplaats in de omgeving. We schreven ons in voor de 32 km en gingen op pad rond 8h30. Gelukkig was het ondertussen gestopt met regenen.

We stapten eerst richting Heurne, een deelgemeente van Oudenaarde. De bewoners van het dorp protesteerden tegen de geplande bouw van windturbines. Wat verder was de eerste rustpost. We trokken onmiddellijk verder en daalden wat verder af naar het natuurgebied de Heurnemeersen in de Scheldevallei.

We staken de Schelde over via de Ohiobrug, een brug tussen Eine en Nederename waarop vier reusachtige Amerikaanse bizons staan.

Via het mooie natuurgebied de Reytmeersen stapten we verder naar Welden. In de weiden grazen Gallowayrunderen en Konikpaarden.

De 2de rustpost was in Welden, we hadden bijna 14 km gestapt. Aangezien we wat later dan gepland waren gestart, besloten we om de lus vanuit Welden niet te wandelen en stapten we meteen richting Zingem. We liepen door de kouters van Neerwelden en daarna aan de overkant van de Schelde via de Scheldemeersen naar Asper.

Vanuit Asper stapten we terug naar Zingem en liepen voorbij  de “Meuleken ’t Dal” met molenaarshuisje. Deze molen is sedert 1944 een beschermd monument.

Het was een mooie tocht en verzorgde organisatie.
Er waren 2313 deelnemers aan de tocht.
Hier kun je mijn foto’s bekijken : Zingem 16 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.