16 december 2012 : Zingem (25km)

De Scheldestappers (Scheldestappers) organiseerden zondag vanuit Zingem hun 31ste Sint-Bavotocht. Op weg naar Zingem viel de regen met bakken uit de lucht. In Zingem was het eventjes zoeken naar de startzaal en een vrije parkeerplaats in de omgeving. We schreven ons in voor de 32km en startten rond 8h30. Het was ondertussen gestopt met regenen.
We stapten eerst richting Heurne, een deelgemeente van Oudenaarde. Net voor de dorpskom passeerden we een huizenrij, waarvan de bewoners protesteren tegen de bouw van windturbines. Wat verder bereikten we de eerste rustpost. We trokken onmiddellijk verder en daalden wat verder af naar het natuurgebied de Heurnemeersen, gelegen in de Scheldevallei.

 
We staken de Schelde over via de Ohiobrug. Deze brug verbindt de dorpskernen van Eine en Nederename en op de brug staan 4 Amerikaanse bizons.
Via het mooie natuurgebied de Reytmeersen stapten we verder naar Welden. Hier grazen Gallowayrunderen en Konikpaarden.
De 2de rustpost was in Welden, we hadden bijna 14km gestapt. Aangezien we wat later waren gestart dan gepland, besloten we om de lus vanuit Welden niet te wandelen. We  stapten vanuit Welden meteen verder richting Zingem door de kouters van Neerwelden. We staken de Schelde over en via de Scheldemeersen bereikten we Asper.

Vanuit Asper stapten we terug naar Zingem en liepen nog voorbij  de molen “Meuleken ’t Dal” met molenaarshuisje. De molen is sedert 1944 een beschermd monument.

We hadden genoten van een mooie tocht en verzorgde organisatie.
Er waren 2313 deelnemers aan de tocht.
Hier kun je mijn foto’s bekijken : Zingem 16 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.