1 december 2012 : Gits (Euraudax) (50km)

Euraudax Brugge-Torhout organiseerde zaterdag naar jaarlijkse gewoonte (begin december) een tocht vanuit Gits (9 de memorial Fred Vermeersch). De wandelaars konden inschrijven voor 25 km (1 lus) of 50 km (2 lussen). Er werd  om 9 uur gestart vanuit het Dominiek Savio Instituut.


Toen we om 8h15 in de startzaal arriveerden, waren reeds heel wat bekende wandelvrienden present. Willy was verantwoordelijk voor de tocht en zat aan de inschrijvingstafel. Wij schreven ons in voor beide lussen (50km).

We gingen van start op het voorziene uur met een groep van zowat 70 wandelaars. Het was lichtjes gevroren en de wegen lagen er op sommige plaatsen glad bij. De eerste lus ging richting Kortemark via De Geite (Sint-Jozef), een gehucht van Hooglede. We bereikten Kortemark via de Vrijbosroute, de oude spoorlijn nr. 63 die Torhout met Ieper verbond. In Kortemark (na 16km) konden we eventjes uitrusten in het café “De Gouden Leeuw”. Nadien stapten we terug naar Gits.

Vooraleer de tweede lus te beginnen, was er een langere pauze en konden we een spaghetti eten.
Willy reikte ondertussen 2 Euraudax-schelpen uit (1000 Euraudax-kilometers) aan Gerard en Kristof van de wandelclub de “Kreketrekkers” uit Kortemark.

Na de pauze was de groep flink uitgedund (naar schatting  nog een 40-tal wandelaars).
De tocht ging nu richting Lichtervelde. Na 7 km hadden we een wagenrust (warme wijn of koffie, en een suikerwafel) en in Lichtervelde was er een ruimere rustpauze voorzien in het café Wiro.

Het was ondertussen beginnen regenen en de paraplu’s werden bovengehaald.


Na een halfuurtje stapten we terug naar het Dominiek Savio Instituut in Gits.

We lieten onze wandelboekjes afstempelen door Willy en bedankten hem voor de tocht. We dronken nog iets en namen afscheid van de andere wandelaars.

Hier kun je enkele foto’s bekijken : Gits 1 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.