17 november 2012 : Zedelgem (32km)

Vandaag gingen we wandelen in onze provincie West-Vlaanderen. We kozen uiteindelijk voor de tocht vanuit Zedelgem en niet voor Kruiseke, waar we de voorbije jaren reeds meerdere malen waren gestart. De wandelclub  “Vier op een rij” uit Zedelgem organiseerde haar Sint-Elooitocht.

We schreven ons in voor de tocht van 32km en startten vanuit het complex de “Groene Meersen”.

Via de “Vloethemzate” (vroegere militaire spoorlijn) staken we de drukke weg tussen Torhout en Brugge over. We passeerden  de bedrijfsgebouwen van “New Holland” (fabrikant van landbouwmachines) en liepen voorbij de kerk van de parochie Sint-Elooi.

Via rustige wegen stapten we naar Veldegem. Het plaatselijke muziekkorps, vergezeld van een fietsende belleman, kwam ons tegemoet. We vroegen ons af wat de reden was waarom de fanfare op deze vroege zaterdagmorgen (9 uur) het dorp rondtrok. Een begeleider vertelde ons dat Sint-Cecilia (de patrones van de muzikanten) werd gevierd. Wat later bereikten we de eerste rustpost in  het café “t Strooyhof”in Veldegem.

We vervolgden onze tocht nu richting Loppem. We herkenden het traject van het parkoers van de Nacht van Vlaanderen (100km). We liepen doorheen het “Merkemveld”, een mooi stuk natuur, en het natuurgebied “Doeveren” en volgden een poosje de Doeveren-wandelroute. In het natuurgebied waren twee prachtige “Schotse hooglanders” aan het grazen.

In Loppem namen we een rustpauze in het café Sint-Elooi. We hadden 16km afgelegd en waren halverwege.
 

In het parochiaal centrum van Loppem lieten we onze controlekaart voor de 2de maal afstempelen. De tocht liep nu terug richting Zedelgem.  We liepen voorbij de priorij OLV van Bethanie (Benedictinessen).

Via de Abdijhoek (Abdij van Zevenkerken) en een mooie, beslijkte landwegel bereikten we opnieuw de Vloethemzate en uiteindelijk de 3de rustpost in Zedelgem.

Van hieruit trokken we naar het mooie natuurgebied het “Vloethemveld”, gelegen op het grondgebied van Zedelgem en Jabbeke. Na een 6-tal kilometer bereikten we opnieuw de rustpost in Zedelgem. Er bleven nog een 3-tal kilometer te wandelen tot de startzaal de “Groene Meersen”.

Er namen iets meer dan 1000 wandelaars deel aan deze tocht.

Mijn foto’s kun je hier bekijken :Zedelgem 17 november2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.