17 november 2012 : Zedelgem (32km)

Deze week kozen voor de tocht vanuit Zedelgem. De lokale wandelclub organiseerde haar Sint-Elooitocht.

We schreven ons in voor de tocht van 32 km en startten vanuit het complex de “Groene Meersen”.

Via de “Vloethemzate” (vroegere militaire spoorlijn) staken we de drukke weg tussen Torhout en Brugge over. We passeerden  de bedrijfsgebouwen van “New Holland” (fabrikant van landbouwmachines) en liepen voorbij de kerk van de parochie Sint-Elooi.

Via rustige wegen stapten we naar Veldegem. Het plaatselijke muziekkorps, vergezeld van een fietsende belleman was op stap door de gemeente. We vroegen ons af waarom de fanfare op deze vroege zaterdagmorgen, het was amper 9 uur, het dorp rondtrok. Iemand die de stoet volgde wist ons te vertellen dat de patrones van de muzikanten Sint-Cecilia werd gevierd. De eerste rustpost was in  het café “t Strooyhof”in Veldegem.

Vanuit Veldegem wandelden we daarna richting Loppem. We herkenden een stukje van het traject van het parkoers van de Nacht van Vlaanderen (100 km). We liepen doorheen het “Merkemveld”, een mooi stuk natuur, en het natuurgebied “Doeveren” en volgden een poosje de Doeveren-wandelroute. In het natuurgebied graasden twee prachtige “Schotse hooglanders”.

In Loppem namen we een rustpauze in het café Sint-Elooi. We hadden 16 km afgelegd en waren halfweg.

In het parochiaal centrum van Loppem lieten we onze controlekaart voor de tweede maal afstempelen. De tocht liep nu terug richting Zedelgem.  Onderweg passeerden we de priorij OLV van Bethanie (Benedictinessen).

Via de Abdijhoek (Abdij van Zevenkerken) en een mooie, beslijkte landwegel bereikten we opnieuw de Vloethemzate en uiteindelijk de derde rustpost in Zedelgem.

Van hieruit trokken we naar het mooie natuurgebied het “Vloethemveld”, gelegen op het grondgebied van Zedelgem en Jabbeke. Na een 6-tal kilometer bereikten we opnieuw de rustpost in Zedelgem. Er bleven nog een 3-tal kilometer te wandelen tot de startzaal de “Groene Meersen”.

Er namen iets meer dan 1000 wandelaars deel aan deze tocht.

Mijn foto’s kun je hier bekijken: Zedelgem 17 november2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.