10 november 2012 : Malonne (42km)

Vandaag kozen we voor een wandeltocht in de provincie Namur. De wandelclub Wallonia Namur ( Site Wallonia Namur) organiseerde er vanuit Malonne voor de 40stekeer haar “Marche d’hiver”. De startplaats van de wandeling was het immense instituut “Saint-Berthuin”.

Malonne is een deelgemeente van Namur en ligt in de vallei van de Samber. In het dorp is er eveneens een klooster van de  zusters Clarissen dat de laatste tijd geregeld in het nieuws kwam.

We startten rond kwart voor acht en meteen al ging het flink bergop via een wegel die ons in korte tijd doorheen het bos hoog boven Malonne bracht. Boven moesten we eventjes bekomen en happen naar adem. Van een opwarming gesproken.

 

Door het bos stapten we nu richting Floreffe en beneden aan onze rechterzijde stroomde de Samber. Bij het verlaten van het bos hadden we in de verte voor ons een mooi zicht op de abdij van Floreffe.

 

We daalden af tot aan de oever van de Samber en mochten daarna via trappen de steile hoogte beklimmen waarop de abdij is gebouwd. Daarna vervolgden we onze weg in de richting van Franière waar we onze eerste stempel kregen.
Vanuit Franière wandelden we terug richting Floreffe. Via een prachtig stuk natuur en een pad langs een oude arm van de Samber bereikten we opnieuw de rivier. We bleven de oever volgen voorbij de abdij van Floreffe tot in Floriffoux. Hier rustten we voor de 2de maal in de stallingen van een boerderij.

 

 

We verlieten nu het dal van de Samber en we liepen richting Soye. Er volgde een stevige klimpartij door het Bois de Namur en nu stapten we noordwaarts in de richting van Temploux. In de kantine van de plaatselijke voetbalclub was de 3de rustpost voorzien en hier hielden we een eerste pauze.

 

Na de rust vervolgden we onze weg tot aan de snelweg E42 die we een tijdje volgden. De auto’s en vrachtwagens raasden met veel lawaai voorbij en via het vliegveld  van Temploux ging de tocht richting Suarlée. Daar lieten we onze controlekaart voor de vierde maal afstempelen.

 

Nu ging het opnieuw richting Floriffoux.  Doorheen het “Bois de la Flache” bereikten we de eerste huizen van Flawinne maar daalden uiteindelijk via een mooi pad af naar de 5de controle in de boerderij van Floriffoux.
 

Onze terugtocht bracht ons opnieuw naar de oevers van de Samber en voor ons zagen we in de hoogte Flawinne liggen. Na een poosje draaiden we terug richting Malonne, dat we bereikten via een mooi pad doorheen een bosje. Uiteindelijk bereikten we opnieuw de startzaal.

We lieten ons wandelboekje afstempelen en namen afscheid van onze wandelvrienden. We hadden genoten van een mooie tocht.
 

Nadien brachten we nog een kort bezoekje aan de abdij van Floreffe waar we proefden van het lekkere abdijbier, gebrouwen in de brouwerij Lefèbvre in Quenast.

 

Hier kun je mijn foto’s bekijken : Malonne 10 november 2012

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.