1 november 2012 : Deux-Acren (Adeps) (20km)

Deux-Acren ligt in de provincie Hainaut en is een deelgemeente van Lessines. Het dorp bevindt zich iets ten zuiden van Geraardsbergen langs de rivier de Dender.

De wandeling startte vanuit de Buvette van het voetbalstadion van Deux-Acren. We volgden over het jaagpad de Dender stroomafwaarts richting Geraardsbergen.

Aan de overkant van de rivier lag het kleine vliegveld van Overboelare en in de verte  de “Muur van Geraardsbergen”. In Overboelare staken we de Dender over en bereikten we het natuurreservaat de “Rietbeemd”, gelegen in de vallei van de Mark (Marcq). De paadjes waren zeer beslijkt door de overvloedige regenval van de voorbije dagen.

We daalden af naar het riviertje de Mark, een zijrivier van de Dender, en wandelden stroomopwaarts langs het riviertje richting Viane. We ontdekten er een prachtig stukje natuur.

Wat verder passeerden  we via een brugje de Mark en daalden terug af naar de vallei van de Dender totdat we de eerste huizen van Deux-Acren bereikten. We maakten nog een ommetje via Remincourt en een modderige landweg die ons terug naar Deux-Acren bracht.

We hadden genoten van een prachtige tocht

Hier kun je de foto’s bekijken : Deux-Acren 1 november 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.