1 november 2012 : Deux-Acren (Adeps) (20km)

Deux-Acren is gelegen in de provincie Hainaut en een deelgemeente van Lessines. Het dorp bevindt zich iets ten zuiden van Geraardsbergen langs de rivier de Dender.
De wandeling startte vanuit de Buvette van het voetbalstadion van Deux-Acren. We volgden de oevers van de Dender stroomafwaarts in de richting van Geraardsbergen.

Aan de overzijde  van de rivier zagen we het vliegveldje van Overboelare liggen en in de verte  de “Muur van Geraardsbergen”. In Overboelare staken we de brug over de Dender over en bereikten we het natuurreservaat de “Rietbeemd”, gelegen in de vallei van de Mark (Marcq). De paadjes waren er zeer modderig door de overvloedige regenval van de voorbije dagen.

We daalden af naar het riviertje de Mark, een zijrivier van de Dender, en wandelden verder stroomopwaarts langs de oevers van dit riviertje richting Viane. We ontdekten er een prachtig stuk natuur. Het was wel zoeken naar het goede pad want het was er zeer modderig.

Wat verder passeerden  we via een brugje de Mark en daalden terug af naar de vallei van de Dender totdat we de eerste huizen van Deux-Acren bereikten.

We maakten echter nog een omweg via Remincourt en een modderige landweg die ons terug naar Deux-Acren bracht.

 

We hadden genoten van een prachtige tocht

Hier kun je de foto’s bekijken : Deux-Acren 1 november 2012

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.