6 oktober 2012 : Veurne (32km)

Toen we omstreeks  8 uur vertrokken vanuit de startzaal in Veurne regende het pijpestelen en dit zou nog een tijdje blijven duren. We startten langs de Lovaart en via de Steengracht West stapten we in de richting van het polderdorpje Steenkerke. Hier woont de kunstenaar en zanger Willem Vermandere. Net voor de dorpskern namen we het “titanenpad”, waarlangs enkele beeldhouwwerken van de kunstenaar te bewonderen zijn.

 

Ondertussen bleef het maar water gieten en we geraakten stilaan doorweekt. Na 8 km bereikten we de 1e rustpost in Avekapelle.

Aangezien de volgende rustpost in Zoutenaaie amper 3km verder lag, liepen we onmiddellijk verder.In Zoutenaaie aangekomen,  besloten we om eerst nog de lus van 7km te stappen vooraleer eventjes te verpozen. Deze lus liep richting Lampernisse (grondgebied Diksmuide). Onderweg werden we eventjes opgehouden door een kudde koeien die vanuit de stal de weide werd ingestuurd.

Via het Volcravenpad langs de Molenvaart bereikten we de dorpskern van Lampernisse en ging het daarna opnieuw richting Zoutenaaie.

We hadden reeds 18 afgelegd en we namen hier even de tijd om wat te rusten en iets te eten en te drinken.


Ondertussen was het gestopt met regenen. Na de rust werden we via Eggewaartskapelle opnieuw naar Avekapelle gestuurd. Er restten van hieruit nog 9km. We stapten een 2demaal voorbij de “Oude Zeedijkmolen” (1745) en via Booitshoeke ging het uiteindelijk richting Veurne.

Hierbij de fotoreportgae : Veurne 6 oktober 2012

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *