21 oktober 2012 : Ville-Pommeroeul (Adeps) : (20km)

Zondag kozen wij voor een ADEPS-wandeling vanuit Ville-Pommeroeul, een deelgemeente van Bernissart. Deze Waalse gemeente is gelegen in de provincie Hainaut. In 1878 vond men hier in de steenkoolmijnen de skeletten van de Iguanodon, een plantenetende dinosauriër.
We schreven ons in voor het parkoers van 20km en nuttigden eerst een koffie en koffiekoek. We startten even na 8 uur. Het was wat mistig en nog heel rustig. We stapten rond de dorpskern van Ville-Pommeroeul.
Na een tijdje bereikten we de oevers van het kanaal Pommeroeul-Condé waar een aantal hengelaars zaten te vissen.
Wat later konden we de kerk met de opvallend schuine torenspits van Pommeroeul ontwaren.
We stapten via een lange rechte weg richting Bernissart en passeerden het administratieve centrum van de gemeente. Wat later liepen we via een oude spoorweg tot aan de oevers van een smal kanaal, dat we een poosje volgden. Ook hier waren heel wat hengelaars geduldig aan het vissen.

 

Wat verder werden we via een landwegel richting dorpskom van Harchies gestuurd. We vervolgden onze tocht langs de spoorweg en via een bosje bereikten we uiteindelijk de sluis bij het “Grand Large de Pommeroeul”. Een landweg bracht ons bij de dorpskern van Ville-Pommeroeul en de startzaal.
Het was een rustige en gevarieerde tocht geworden in een streek die we nog niet hadden bewandeld.
Na afloop proefden we nog van een “Iguanodon” , een blond bier gebrouwen in de “Brasserie La Binchoise”. Een lekkere afsluiter. Dit hadden we verdiend.

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Ville-Pommeroeul 21 okt 2012

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *