21 oktober 2012 : Ville-Pommeroeul (Adeps) : (20km)

Zondag kozen wij voor een ADEPS-wandeling vanuit Ville-Pommeroeul, een deelgemeente van Bernissart in de provincie Hainaut.

In 1878 vond men hier in de steenkoolmijnen de skeletten van de Iguanodon, een plantenetende dinosauriër.

We schreven ons in voor het parkoers van 20 km. Na een koffie en een koffiekoek, startten we onze tocht omstreeks 8 uur. Het was nevelig en nog heel rustig in het dorp.

Na een tijdje bereikten we het kanaal Pommeroeul-Condé. Een aantal mannen zaten langs de oever van het kanaal te hengelen.

Wat later zagen we de kerk van Pommeroeul met een opvallend scheve torenspits. We stapten via een lange rechte weg richting Bernissart en passeerden het administratieve centrum van de gemeente. Via een oude spoorweg bereikten we de oevers van een smal kanaal, dat we een poosje volgden. Ook hier waren heel wat hengelaars aan het vissen.

Wat later wandelden we via een landwegel richting dorpskom van Harchies. We vervolgden onze tocht langs de spoorweg en via een bosje bereikten we uiteindelijk de sluis bij het “Grand Large de Pommeroeul”.

Een landweg bracht ons terug naar Ville-Pommeroeul en de startzaal.Het was een rustige en gevarieerde tocht en een eerste verkenning van deze vroegere mijnstreek. We dronken nog een “Iguanodon” , een blond bier gebrouwen in de “Brasserie La Binchoise”. Een lekkere en waardige afsluiter.

Hier kun je de fotoreportage bekijken : Ville-Pommeroeul 21 okt 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.