20 oktober 2012 : Rekkem (22 + 8 km)

Zaterdag organiseerde de wandelclub waarvan ik lid ben (de 12 uren van Lauwe) voor de 20ste keer hun Opengrenstocht. Deze tocht startte naar jaarlijkse traditie vanuit de Rekkemse wijk het “Paradijs”. Deze wijk ligt ten zuiden van Rekkem en tegen de Franse grens.

We schreven ons in voor de 22km en startten richting Neuville-en-Ferrain in Frankrijk. Via de Dronckaertstraat ging het wat later opnieuw richting Rekkem.

Na een klein uurtje stappen kwamen we terecht op het wandelcircuit : “Boucle de la Fraude du Tabac”.
 

Dit is een wandelpad van een 9-tal kilometer, dat vertrekt vanuit Halluin. Het loopt echter bijna volledig in België (smokkelaarspad). Via de Kloosterhoek in Rekkem bereikten we het hoger gelegen Kraaiveld in Lauwe om zo terug naar Rekkem te stappen. Via enkele mooie stapwegels en smokkelpaden bereikten we opnieuw het startpunt van het wandelpad.

 

Vanaf hier volgden we opnieuw het parkoers dat was uitgetekend door de organiserende wandelclub. Een halfuurtje later bereikten we de rustpost in het centrum van Rekkem.

De grootste afstand mocht van hieruit een lus stappen van 8km. Deze lus bracht ons naar het Diefhondbos in Menen, waarna we langs de oevers van de Leie een eindje richting Wevelgem en Lauwe stapten. Via enkele leuke wandelpaadjes bereikten we opnieuw Rekkem.

 

 

Ook tijdens het laatste stuk van de tocht richting Paradijs konden we heel wat smokkelwegen verkennen en stapten we voorbij de stichting “Ons Erfdeel”. Terug aangekomen in de startzaal genoten we van een lekkere “Picon”.

Er waren 909 deelnemers.

 

hier vind je de fotoreportage : Rekkem 20 okt 2012
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.