20 oktober 2012 : Rekkem (22 + 8 km)

Zaterdag organiseerde de wandelclub de 12 uren van Lauwe voor de 20 ste keer hun Opengrenstocht. Deze tocht startte naar jaarlijkse traditie vanuit de Rekkemse wijk het “Paradijs”. Deze wijk ligt ten zuiden van Rekkem en tegen de Franse grens.

We schreven ons in voor de 22 km en startten richting Neuville-en-Ferrain in Frankrijk. Via de Dronckaertstraat ging het wat later opnieuw richting Rekkem.

Na een klein uurtje stappen kwamen we bij het wandelpad: “Boucle de la Fraude du Tabac”, een pad van negen kilometer, dat vertrekt vanuit Halluin.

We volgden het wandelpad via de Kloosterhoek in Rekkem en het wat hoger gelegen Kraaiveld in Lauwe om zo terug naar Rekkem te stappen. Via enkele mooie kerkwegels en smokkelpaadjes bereikten we opnieuw het startpunt van het wandelpad.

Vanaf hier volgden we opnieuw het parkoers van de organiserende wandelclub. Een halfuurtje later bereikten we de rustpost in het centrum van Rekkem.

De grootste afstand mocht van hieruit een lus stappen van 8 km. Deze lus bracht ons naar het Diefhondbos in Menen, waarna we langs de Leie een eindje richting Wevelgem en Lauwe stapten. Via enkele leuke wandelpaadjes bereikten we opnieuw Rekkem.

Ook tijdens het laatste stuk van de tocht richting “Paradijs” verkenden we heel wat smokkelwegen en stapten we voorbij de stichting “Ons Erfdeel”. Terug aangekomen in de startzaal genoten we van een lekkere “Picon vin blanc”

Hier vind je de fotoreportage : Rekkem 20 oktober 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.