14 oktober 2012 : Zedelgem (16km)

Er werd gestart vanuit de vroegere kazerne in Zedelgem. De tocht begon met een mooie doorsteek doorheen het Vloethemveld (een voormalig munitiedepot van het Belgische leger) en we konden genieten van de prachtige herfsttooi van de planten en bomen in het bos. Dit prachtige stuk natuur is gelegen op het grondgebied van Jabbeke en Zedelgem.

Via rustige wegen stapten we vervolgens in de richting van het centrum van Zedelgem. We passeerden het domein “de Groene Meersen” en via de Vloethemveldzate (de vroegere spoorlijn van het militair domein Vloethemveld) bereikten we de drukke steenweg tussen Brugge en Torhout.


Wat verderop bij het kasteel Ter Loo op het grondgebied van Loppem kon ik eventjes de benen strekken en iets eten en drinken. We verkenden het park van het bezinningscentrum Ter Loo en via rustige en enkele onverharde wegen wandelden we opnieuw richting Vloethemveldzate.


Uiteindelijk bereikten we opnieuw het Vloethemveld waar de paddenstoelen talrijk groeiden.
Zowat 1900 wandelaars hebben genoten van deze 29ste editie van de Zilleghemtocht en het aangename wandelweer.

Hier kun je mijn fotoreportage bekijken : Zedelgem 14 oktober 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.