15 september 2012 : Burcht (28km)

De wandeling startte vanuit de kazerne van Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht en gelegen langs de Schelde op de grens van Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In deze kazerne is het 11 bataljon Genie gekazerneerd, een eenheid die wordt ingezet voor diverse opdrachten in het buitenland (oa Afghanistan, Libanon, Afrika).

Het “marching team” van het bataljon organiseerde reeds voor de achtste maal deze tocht.

We schreven ons in voor de langste afstand (28km) en we startten langs de Schelde richting Burcht. In de verte konden we de Antwerpse skyline en de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zien.

Wat later liepen we door het Neuzenbergbos en een eerste maal door de “Burchtse Weel”, een natuurgebied dat werd aangelegd als overstromingsgebied van de Schelde. Wat verder was er een eerste rust.

Daarna volgde een lus van een tiental kilometer die ons tot het natuurgebied “Middenvijver” leidde. Dit natuurgebied vormt samen met het Sint-Annabos en Burchtse Weel de groene ring van de Antwerpse wijk Linkeroever. Vooraleer we de drukke ring rond Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel passeerden, zagen we het Galgenweel.

Toen we de ring hadden overgestoken, liepen we voorbij het opvangcentrum van het Rode Kruis op Linkeroever en bereikten we uiteindelijk voor de tweede keer de rustplaats in de Burchtse Weel.

Van hieruit stapten we opnieuw richting kazerne. Bij aankomst aten we eerst een lekkere pasta bolognaise in het restaurant van de kazerne en begonnen daarna aan de laatste lus van acht kilometer richting Kruibeke. We trokken voorbij het fort van Kruibeke, dat in 1870 werd opgericht en deel uitmaakte van de fortengordel die destijds rond Antwerpen werd opgetrokken.

We hielden nog een stop in het café “Voermansrust” in Kruibeke bij Roos Pap, waar we een bolleke (De Koninck) dronken.

De foto’s kun je hier bekijken : Burcht 15 sept 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.