5 april 2020

15 september 2012 : Burcht (28km)

De wandeling startte vanuit de kazerne te Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht en gelegen langs de Schelde op de grens van Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In deze kazerne is het 11 bataljon Genie gekazerneerd, een eenheid die wordt ingezet voor diverse opdrachten in het buitenland (oa Afghanistan, Libanon, Afrika).

Het “marching team” van het bataljon organiseerde reeds voor de 8ste maal deze tocht.

We schreven ons in voor de langste afstand (28km) en we startten langs de Schelde richting Burcht. In de verte zagen we de Antwerpse skyline en de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Wat later liepen we door het Neuzenbergbos en een eerste maal door de “Burchtse Weel”, een natuurgebied dat werd aangelegd als overstromingsgebied van de Schelde. Wat verder was een eerste rust voorzien. Daarna volgde een lus van 10 km die ons tot het natuurgebied “Middenvijver” leidde. Dit natuurgebied vormt samen met het Sint-Annabos en Burchtse Weel de groene ring van de Antwerpse wijk Linkeroever. Vooraleer we de drukke ring rond Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel passeerden, zagen we het Galgenweel.

 

Toen we de ring hadden overgestoken, liepen we voorbij het opvangcentrum van het Rode Kruis op Linkeroever en bereikten we uiteindelijk voor de 2de maal de rustplaats in de Burchtse Weel.

 

Van hieruit stapten we opnieuw richting kazerne. In het restaurant van de kazerne aten we een lekkere pasta bolognaise en startten daarna voor de laatste lus van 8km richting Kruibeke. Op deze lus verkenden we het fort van Kruibeke, dat werd opgericht in 1870 en deel uitmaakte van de fortengordel die destijds rond Antwerpen werd opgetrokken.

 

Vooraleer we opnieuw de startplaats bereikten, passeerden we nog het café “Voermansrust” in Kruibeke (bij Roos Pap), waar we een bolleke (De Koninck) en een pint dronken.

De foto’s kun je hier bekijken : Burcht 15 sept 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.