4 augustus 2012 : Lécluse (Vallée de la Sensée) 27 km

Ook deze week trokken we op verkenning naar de vallée de la Sensée in het noorden van Frankrijk. Deze maal startten we onze tocht vanuit Lécluse.

We vertrokken voor een tocht van 27km, daarvoor combineerden we 2 wandelingen . Vanuit Lécluse volgden we eerst een traject van het circuit die vertrok vanuit Tortequesne. Na een kwartuur bereikten we de aansluiting met het parkoers van het circuit “les Bonnettes”.

Dit circuit start eigenlijk vanuit Sailly en Ostrevent en is 20km lang. Dit parkoers volgden we vanuit de topogids “la vallée de la Sensée” uitgegeven door de “Fédération Française de la Randonnée Pédestre“.(circuit “Les Bonnettes”)

Vanuit Sailly volgden we een tijdje de loop van het riviertje “le Trinquise” en bereikten de dorpskom van Biache-Saint-Vaast.

Uiteindelijk bereikten we het Ccanal de la Scarpe en trokken we richting Boiry Notre Dame. In de bar van de camping “La Paille-Haute” konden we eens pauzeren.

Even verder kwamen we voorbij “les Bonnettes” op het grondgebied van Sailly en Ostrevent. Meer informatie over deze “kleine bult” in het landschap kun je hier vinden : Les Bonnettes.

Na enkele prachtige onverharde “natuurpaden” bereikten we Etaing en tenslotte na 20 km de aansluiting met het andere circuit, dat ons terug naar Tortequesne leidde.

Via een weg door het “marais” keerden we terug naar onze startplaats in Lécluse.

Het circuit “Les Bonnettes” had ons ten zeerste bekoord en het was een uitermate prachtige en aangename”natuurwandeling” over hoofdzakelijk onverharde paden en wegen. De paadjes lagen er soms modderig bij of waren zelfs volledig ondergelopen door de overvloedige regen van de voorbije dagen.

De volledige fotoreportage kun je hier bekijken : Lecluse 04/08/2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.