25 augustus 2012 : Ieper (24km) (4-daagse van de Ijzer)

De Grote Markt in Ieper is jaarlijks de start- en aankomstplaats van de afsluitdag van de Vierdaagse van de Ijzer. Patrick en ikzelf tekenden ook present  om deze laatste dag van de veertigste editie van de Vierdaagse mee te stappen. De volledige Vierdaagse wandelen was voor mij dit jaar helaas niet mogelijk en ook vandaag moesten wij ons  wegens tijdsgebrek beperken tot het parkoers van 24 km.

We schreven ons in en zochten een plaatsje op een terrasje om van een koffie te kunnen genieten. Precies om 8h30 weerklonk het startschot en zette de meute wandelaars zette zich langzaam in beweging. Sommige wandelaars hadden duidelijk last van stramme spieren of andere ongemakken, en het duurde eventjes voordat we ons normale tempo konden stappen.

Er werd gestart langs de vaart “Komen-Ieper” richting Hollebeke.  Aan het bezoekerscentrum van het provinciaal domein de “Palingbeek” werden we beloond met een kartonnetje “melk”.

Ondertussen was het beginnen regenen en werden regenjassen en paraplu’s boven getoverd.

Bij het verlaten van het prachtige natuurgebied stapten we naar het centrum van Hollebeke.
Net buiten de dorpskom namen we afscheid van de 32 km–stappers en vervolgden we zelf onze weg richting Zandvoorde.

Gelukkig was het  opgehouden met regenen en maakten de donkere regenwolken plaats voor de zon. Het regenjasje werd opnieuw uitgetrokken en de paraplu verdween in de rugzak.

Aangekomen in Zandvoorde besloten wij eventjes te rusten en dronken een lekkere “trappist” bij bakker Patrick in het café-bakkerij “de lustigen boer”.

Via de Gasthuisbossen en Hill 60 trokken we verder naar Zillebeke waar we nog eventjes een korte pauze inlasten.

Onderweg kwamen we nog Hugo van wandelclub VOS Schaffen tegen. Hugo is een echte kanjer want hij was bezig aan zijn veertigste editie van de Vierdaagse.

Via de Zillebeke-vijver liepen we terug naar de aankomstplaats in Ieper.

Het was een aangename tocht in de streek ten zuiden van Ieper en onderweg hebben we heel wat bekende wandelaars kunnen begroeten.

Hier kun je mijn foto’s bekijken : Ieper 25 augustus 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.