18 augustus 2012 : Wisbecq (35km)

Vandaag hadden we een wandeling in Waals-Brabant uitgekozen: vanuit Wisbecq, een deelgemeente van Rebecq werd de “Marche du vallée des oiseaux” georganiseerd. We kozen het parkoers met de langste afstand : 35 km. Het dorp Rebecq is gelegen een kleine 30 km ten zuidwesten van onze hoofdstad en wordt doorkruist door de Zenne.

Kort na de start kregen we het gezelschap van clubgenoot Luc (de Viking).

De tocht ging eerst richting Bierghes (Bierk, een andere deelgemeente van Rebecq) en onderweg passeerden we de kerk van Sint-Pieter en Sint-Maarten.

Vanuit Bierghes werd een lus van 7km gemaakt richting “Bois de Strihou”. Dit bos ligt op de grens met Lettelingen en is nu omgevormd tot een residentiële wijk met riante villa’s.

Het was een prettig weerzien met Luc en onderweg vertelde Luc uitgebreid over zijn recentste wandelavonturen (meerdaagse tocht in Denenmarken en zijn 5 de deelname aan Vichte-Drohn) en over zijn plannen. In september plant hij om vanuit Briançon in Frankrijk naar Rome stappen.

Na de lus stapten we vanuit Bierghes richting Rebecq.
De zon stond klom steeds hoger aan de hemel en het werd ondertussen flink warm. De weerman voorspelde van meer dan 30° en deze voorspellingen bleken inderdaad correct.

In Rebecq was er een derde rustpost en we hadden ondertussen 22km afgelegd. We tankten het nodige vocht bij dat we dan achteraf opnieuw konden uitzweten. Het was puffen en blazen. In het vroegere stationsgebouw van Rebecq was de vierde rust voorzien en we konden er opnieuw ons vochtpeil aanvullen.

Vanuit het stationnetje vertrekt “le petit train du bonheur“, een toeristisch treintje dat doorheen het prachtige landschap richting Rognon rijdt.

Van hieruit ging het opnieuw richting Rebecq via de mooie “vallée des oiseaux”. De Zenne meandert hier doorheen de mooie vallei.

In het centrum van Rebecq liepen we over het brugje over de Zenne en hadden een mooi zicht op de watermolens van Arenberg. Dit molencomplex bestaat uit een grote en een kleine watermolen en werd door de gemeente Rebecq aangekocht. In de molen zijn nu de toeristische dienst, de bibliotheek en een museum gehuisvest.

Aangekomen in Rebecq restten ons nog een drietal kilometer naar Wisbecq.

In Wisbecq praatten we nog wat bij en dronken een lekkere gekoelde pint.

Het was een mooie tocht in aangenaam gezelschap, weliswaar in tropische omstandigheden.

Hier kun je mijn fotoreportage vinden : Wisbecq 18 augustus 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.