5 april 2020

29 juli 2012 : Gullegem (31 km)

De wandelclub de “Guldenbergstappers” uit Wevelgem richtte zondag vanuit Gullegem hun 1ste “Omertocht” in. De prachtige schuur van ” ’t Goet te Wynckele” (beschermd monument 1732) deed dienst als startzaal.

De organiserende club had diverse omlopen uitgetekend. Rond 9h30 ging ik van start voor 31km. Ik stapte eerst een plaatselijke lus van 6km. Daarna ging het richting Bissegem. Vanuit de rustpost in Bissegem had de parkoersmeester 2 lussen uitgepijld. De eerste lus liep via het Neerbeekpad en de oevers van de Leie naar de wijk “Moravië”.

Via de Vlienderkouter bereikte ik voor de tweede maal de rustpost. Ondertussen had ik ongeveer 18 km afgelegd en hield ik een korte halte. Daarna ging het via de boorden van de Leie richting Kortrijk. Door de verbreding en rechttrekking van de Leie heeft de stad een ware metamorfose ondergaan.

Via het “Astridpark” en de “Haantjeshoek” bereikte ik opnieuw de rust in Bissegem.

Via enkele mooie paadjes en wegels wandelde ik terug naar Gullegem.
Na de wandeling genoot ik na met een lekkere “Omer” en kon ik een praatje maken met enkele bevriende wandelaars.
Het was aangenaam wandelweer en er 1580 wandelaars daagden op. De parkoersmeester tekende een mooi en gevarieerd parkoers uit.

Hier kun je de volledige fotoreportage bekijken : Gullegem 29 juli 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.