29 juli 2012 : Gullegem (31 km)

De wandelclub de “Guldenbergstappers” uit Wevelgem richtte zondag vanuit Gullegem hun 1ste “Omertocht” in. De prachtige schuur van ” ’t Goet te Wynckele” (beschermd monument 1732) was het vertrekpunt van de wandeling .

De organiserende club had diverse omlopen uitgepijld. Rond 9h30 ging ik van start voor 31km en begon met een plaatselijke lus van een zestal km. Daarna ging het richting Bissegem. Vanuit de rustpost in Bissegem had de parkoersmeester twee lussen uitgetekend. De eerste lus liep via het Neerbeekpad en de oevers van de Leie naar de wijk “Moravië”.

Via de Vlienderkouter bereikte ik voor de tweede maal de rustpost. Ondertussen had ik zowat 18 km afgelegd en hield ik een korte stop. Daarna ging het via de boorden van de Leie richting Kortrijk. Door de verbreding en rechttrekking van de Leie heeft de stad een ware metamorfose ondergaan.

Via het Astridpark en de wijk Haantjeshoek bereikte ik opnieuw de rust in Bissegem.

Enkele mooie paadjes en wegels leidden mij daarna naar Gullegem.

Na de wandeling genoot ik na met een lekkere “Omer”.

Het was aangenaam wandelweer en 1580 wandelaars namen deel aan de tocht. De parkoersmeester tekende een mooi en gevarieerd parkoers uit.

Hier kun je de volledige fotoreportage bekijken : Gullegem 29 juli 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.